Online televisiekanaal

Vijf kijktips voor LGW ON

De absolute horror-cultklassieker Dawn of the Dead is zondag te zien.

LGW presenteert van 13 t/m 15 november onder de naam LGW ON een online televisiekanaal, met zelfgemaakte videoreportages en eerdere concerten. Vanavond is de aftrap. Johan Gijsen geeft vijf kijktips.

1. Vunk On Vacation:

De excentrieke Rotterdamse DJ, producer en labelbaas David Vunk bezoekt Utrecht. Tijdens zijn tour krijgt Vunk Arabische les in Lombok, volgt hij lessen Chinese dans bij Stichting ’t Zonnetje en wipt hij even binnen bij het Centraal Museum voor een exclusief optreden van Oceanic met Greetje Blijma. 

2. Reports from Other Continents

LGW heeft dit najaar verschillende kunstenaars – uit gebieden die in Nederland vaak onzichtbaar zijn in de media – uitgenodigd om lokale verhalen te vertellen. Urgente verhalen over muziek, (podium)kunst en cultuur, vanuit o.a. Tanzania, Venezuela, Oekraïne en Mexico. Kijk hier de trailer.

3. Dawn Of The Dead (1978)

Een absolute horror-cultklassieker. Na de release van deze film, eind jaren 70, ontplofte het zombie-genre. Ik heb de film zelf nooit kunnen zien. Afgaande op de reacties die ik kreeg na de aankondiging is dat een groot gemis. De film start in de nacht van zaterdag op zondag om 1.20.

Template by Pixartprinting

4. Storm Children: Book One (2014) 

Nadat de Filipijnen getroffen zijn door een verwoestende tyfoon in 2013 is er totale chaos. De beloofde hulp komt er niet. Deze documentaire toont op ijzingwekkende wijze hoe uitzichtloze kinderen zich manifesteren in deze nachtmerrie. Zeer de moeite waard, en urgent: De afgelopen week raasde er weer een tyfoon over de Filipijnen en zijn honderdduizenden mensen geëvacueerd. Zaterdagavond om 22.35

5. Sons Of Kemet live op Le Guess Who? (2018) 

Saxofonist en spilfiguur in de hedendaagse Britse jazzscene Shabaka Hutchings trad met 1 van zijn formaties Sons Of Kemet op tijdens LGW18. Speciaal voor het festival in een XL-setting met 4 drummers. Het concert, opgenomen in TivoliVredenburg, vliegt van jazz naar afro-Cubaanse ritmes en van hiphop naar trance. De tomeloze energie is zelfs op TV overduidelijk voelbaar. 

Kijk hier de tv-gids.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *