Het verbod geldt voor 29 gemeenten

Vanaf 2025 zijn diesels verboden in de binnenstad van Utrecht. Wethouder Oosters legt bij Op1 uit waarom dit een goed plan zou zijn

 • Door Redactie
 • |
 • 8 juli 2023
 • |
 • 9 reacties

Met de personenauto, de vrachtwagen of de bedrijfsbus door het centrum van de stad rijden mag straks niet altijd meer. Zolang de motor op diesel draait, worden de wagens geweerd uit stadscentra van 29 grote gemeenten in Nederland. Ook in Utrecht. Is dat haalbaar? Wethouder Milieu en Emissieloos vervoer Eva Oosters, ondernemer Gert-Jan Gomes en Huub Dubbelman van de RAI vereniging schoven aan bij Op1. Hieronder kan je het gesprek terugzien.

https://www.npostart.nl/POMS_WNL_20068659

Op twitter waren de reacties op het optreden van wethouder Oosters niet enthousiast.

·

Jimme Nieuws

Meisje heeft iets met rechten gedaan maar vindt wel iets van technieken waar ze blijkbaar geen drol van snapt. Diesels kunnen op de juiste manier schoner zijn dan bijna elke vorm van kinetische overdracht. Ja schoner dan een electrische auto. Maar dat gaat velen hun pet te boven.

Maarten Bakker

Bizar voorstel. Diesel is zoveel efficiënter dan benzine. De verbranding onder hoge druk heeft een hoger rendement, daarom zijn diesels zuiniger en stoten ze minder CO2 uit dan benzinemotoren. Zou daar eerst maar eens mee beginnen dan…

Alec Breunesse

·

Natuurkunde telt niet meer mee.

Niek Beenen

·

Je wordt tegenwoordig alleen openbaar bestuurder als je geen verstand hebt van techniek en economie. Sterker nog, het lijkt wel een vereiste.

Lars de Jong

·

De stroomproductie is al onvoldoende voor het huidige verbruik. Met deze luchtfietserij jaagt ze iedereen de armoede in.

David Noordman 

·

Wetenschap op basis van feiten lijkt steeds vaker het onderspit te delven. Daarentegen doet de religie van idealen van dit soort kind politici der boventoon voeren. Zorgelijk.

Jan Verhoeven

·

De zzp’er die hartje winter je verwarming weer aan de gang krijgt kan vanaf Nieuwegein op de fiets verder… Laat Eva lekker in de kou zitten!


Hans

Ook zo typisch: “ je probeert keuzes te maken” . Wonderlijk taalgebruik. Ze bedoelt dat de gemeente het er gewoon door gaat drukken.

Mark

·

Wat een tenenkrommende onnozelheid wordt hier gedeeld over dieselverbod in Utrecht. Meisje Oosters heeft echt geen benul waar ze het over heeft en de beste vraag komt van de DJ, maar wordt uiteraard niet beantwoord. #wensdenken rules in NL! GEen infrastructuur, niks!

 ?????? ? 

·

Prima voorstel.. maar ook per 2025 niet één diesel meer in Utrecht… geen brandweerauto, geen ambulances, geen politie voertuigen, geen vuilnisauto’s, geen bouwvoertuigen .. helemaal niets. Geen hypocrisie.. gewoon accepteren en uithuilen

·

·

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

9 reacties

 • Aad Schipper schreef:

  En zo worden de ondernemers deskundig door dit college kapot gemaakt.

 • Fred schreef:

  Deze wethouder heeft het over regelingen en compensaties. En wie gaat dat betalen?

 • Michael Kooren schreef:

  Ik sluit me aan bij de meerderheid vd sprekers .. wat een kullekoek ! ?

 • Lodewyk schreef:

  Ik tel overdag kijkend over de gracht, 6 x per uur 2 Schuttevaer rondvaartboten vol met gegijzelde vergistoeristen, de motoren voortbewegend op diesel, die langsvaren en de uitstoot hebben van zware vrachtauto’s zonder roetfilter. De walmen slaan eruit, de zware lucht drijft over de grachten, onze kantoorruimte vult zich met giftige dampen. Hallo! Is daar iemand gemeente Utrecht? Of lopen jullie liever alleen te snuffelen aan de auto’s met die ernstige milieugeldingsdrang. Daarbij in dit seizoen, ondanks de singel die men kan en mag bevaren, talloze privé en huurjachten formaat flatgebouw die vrolijke Duitsers vervoeren, De motoren maken het stampende geluid van een diesel. Zij, die zonodig met een levensgevaarlijke snelheid en verkeerd gebruik van de boegschroeven, flink wat naïef suppende en kanovarende schoolclubjes de schrik van hun leven bezorgen. Doe dáár wat aan en laat mijn lieve vriendelijke dieseltje met rust.

 • Alex Werkhoven schreef:

  Uiteindelijk leidt dit tot maar een doel: alle auto’s de stad uit.

 • Boesje schreef:

  Weer zo’n gemeentelijke nitwit. Lot van hooydonk nr. 2. Alsof 1 niet genoeg is.

 • Floris schreef:

  Tot zover de bijdrage van Student en Starter aan onze stad. Hoewel, onze stad? De stad is allang niet meer van ons.

 • Heleen Bosman schreef:

  Binnen een week lezen we twee keer over de gekte van dit college. Dit plan en het verbod op barbeques. Wie stopt dit?

 • Toine Goossens schreef:

  Duitsland is verder dan Nederland in het zichtbaar maken van de desastreuze effecten van de manier waarop links liberale partijen de belangen van de onderklassen aan de wilgen hangen. Sahra Wagenknecht schreef de bestseller Die Selbstgerechten. Lees het uitgebreide artikel, al uit 2019, in De Groene:
  https://www.groene.nl/artikel/de-zelfgenoegzamen-dat-zijn-de-welgestelde-hipsters

  Groen66 zit dermate opgesloten in haar bubbel, welkom pvda, dat zij niet begrijpen wat zij in de samenleving aanrichten. De november verkiezingen zullen een kopie van de Statenverkiezingen zijn. Met dien verstande dat nu ook Pieter Omtzigt mee gaat doen. Er ontstaat een nieuw machtsblok in het centrum waardoor voor Groen66/pvda regeringsverantwoordelijkheid een illusie wordt.

  Lees ook over het onderzoek van Avans naar negatieve tweets. Jesse Klaver scoorde 46%, op de voet gevolgd door Geert Wilders. Links populisme contra rechts populisme zichtbaar voor iedereen.
  Caroline van der Plas scoorde 84% positieve tweets, dat siert de winnaar.
  https://www.socialevraagstukken.nl/volop-negatieve-campagnetweets-bij-verkiezingen-provinciale-staten/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *