Verkiezingen

Utrechtse Verkiezingsdebat: vanavond in de Social Impact Factory

Op 20 maart mogen we weer stemmen, maar waarvoor? Wat doet het Waterschap en de Provincie voor jou en de wereld om je heen? Welke belangen staan er op het spel en welke overwegingen moet je meenemen naar het stemhokje?

In de schaduw van het kunstwerk Skyscraper, de plastic walvis die van januari tot juni 2019 in de Singel voor TivoliVredenburg ligt, organiseren studenten van de Universiteit Utrecht in het Impact Café debatten over de plastic soep in de oceaan, het klimaat en wat wij daar in Utrecht concreet aan doen en kunnen doen.

Deze tweede editie van het Impact Café is een interactief verkiezingsdebat, waar je alle vragen over de verkiezingen kunt stellen. Duurzaamheid staat bij iedereen hoog op de agenda, maar wat houdt dat nu concreet in. Ons water wordt door het Waterschap De Stichtse Rijnlanden beschermd en schoongehouden en het waterschap is actief om de gevolgen van klimaatverandering te beperken. De provincie bestrijdt gebiedsverontreiniging en stimuleert het opwekken van duurzame energie.

Wat is de invloed van de burger?

Hans Oosters, Commissaris van de Koning in Utrecht opent de avond met een inleiding over de rol van de provincie en waterschappen bij maatschappelijke opgaven. Wie doet wat? En waar kun je als burger invloed op uitoefenen? Oosters was onder andere burgemeester van Bergambacht en Ouderkerk, PvdA-raadslid en fractievoorzitter in Gouda, dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en voorzitter van de Unie van Waterschappen. Sinds 2019 is hij de nieuwe Commissaris van de Koning in Utrecht.

De deelnemers aan het debat zijn, voor de Provinciale Staten:

PvdD: Donna Stolwijk
ChristenUnie: Henriette Rikkoert
GroenLinks: Nelleke Groen
SP: Andrea Poppe
PVV: Henk van Deun
D66: Selma Bas

Voor het waterschap (in de regio Utrecht/het gebied Stichtse Rijnlanden)

CDA: Paul Bakker
WaterNatuurlijk: Els Otterman
VVD: Sam Kapper
PvdA: Constantijn Jansen op de Haar

Het debat vindt plaats in The Social Impact Factory, Vredenburg 40, tegenover Tivoli Vredenburg. Aanmelden kan via Eventbrite. Toegang is gratis.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *