Woensdag 15 november grote verkiezingsbijeenkomst

Politiek Circus in Griftpark

  • Door Redactie
  • |
  • 12 november 2023
  • |
  • 1 reactie

De Tent in het Griftpark waar woensdagavond de verkiezingsbijeenkomst wordt gehouden

Wijkplatform Noordoost organiseert op woensdag 15 november een ‘Politiek Circus’. In een circustent in het Griftpark gaan Utrechters in gesprek met kandidaat-kamerleden. De meeste politieke gasten zullen uit de stad afkomstig zijn. Je kunt je nog opgeven.   

‘Verkiezingen zijn het Feest van de democratie. Bij een Feest hoort een circus, deze avond een politiek circus.’ Dat schrijven de organisatoren van het Wijkplatform Noordoost in de uitnodiging. 

Het wijkplatform: ‘We beginnen de avond met de organiserende bewoners. Zij geloven in ‘burgerparticipatie’ ondanks dat onze democratie zo veel klappen kreeg. Waar komt hun vertrouwen vandaan?’ 

Daarna zal het gesprek worden gevoerd over drie grote Utrechtse thema’s. Volgens de uitnodiging: 

-WONEN. Hoge huren. Dure koopwoningen. Te weinig huizen. Leegstand. De gemeente drijft grondprijzen op. Gevolg: onbetaalbare huisvesting. Grootse bouwplannen worden nu afgeblazen. We blijven gastvrij voor nieuwkomers. Ook voor expats? 

-MOBILITEIT. OV gratis? A27 breder? Rekening rijden in de stad. Subsidie op elektrisch transport. Het fietsinfarct. Auto’s weren? Parkeerbeleid. 

-OUDEREN IN DE STAD. Eenzaamheid. Dagopvang. Het tekort aan zorgpersoneel. De familie doet het zelf middels mantelzorg. Afschaffen van verzorgingshuizen werd ramp. Nu nieuwe woonvormen van ouderen. In ‘Knarrenhofjes’ of samen met jongeren? Macht van de zorgverzekeraars. 

Er is flink ruimte voor vragen uit het publiek. Ook over andere thema’s dan de genoemde drie.  

De organisatoren: ‘De toon van de bijeenkomst wordt positief-kritisch. Lachen mag, weinig politiek geklets.’  

Van Nieuw Sociaal Contract staat nog niet vast dat de partij aanwezig zal zijn. Wel aanwezig: VVD, PvdA/GroenLinks, BBB, CDA, D66, SGP, DENK, SP, PvdD, VOLT. ChristenUnie.

Gespreksleider: Cees Grimbergen, journalist.  

Locatie: circustent in de speeltuin Griftsteede van het Griftpark. 

De aanvang van dit politieke circus op woensdag 15 november is 20.00 uur, inloop vanaf 19.00, sluiting 21.45. Nazit met drankje tot 22.30. Toegang is gratis. 

Aanwezig zijn? Aanmelden kan via www.hetpolitiekecircus.nl 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Piet-Hein Out schreef:

    Ze hadden beter direct de tent van het Magic Circus kunnen gebruiken dat er afgelopen week stond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *