Utrechts nieuws

Utrechtse huurprijzen hardst gestegen, wordt een biertje in het park verleden tijd?

Park Lepelenburg is een populair park om te picknicken - Google Streetview / Eco Dynamic

Wordt het drinken van een biertje in het park verleden tijd?

Sommige partijen willen dat er geen alcohol meer gedronken mag worden in Utrechtse parken, aanleiding hiervoor is de overlast in Lepelenburg. De VVD wil het probleem op een andere manier aanpakken. “Maak liever zichtbaar in welke parken het al druk is zodat mensen wellicht zelf voor een ander park kiezen”, stelt Queeny Rajkowski voor. De VVD denkt volgens RTV Utrecht aan systemen zoals Google gebruikt, met bijvoorbeeld gsm-straling.

Lees meer op de website van RTV Utrecht

 

Pegida-protest ‘rustig’ maar veel vernielingen

Tijdens de het Pegida-protest dat woensdagavond plaatsvond in Zuilen was veel politie aanwezig. Daarom verliep het protest zelf rustig. Na afloop werden echter vernielingen aangericht; autoruiten en -spiegels moesten het vergelden. Van Zanen maakte bekend dat er vijftien meldingen van vernielingen zijn binnengekomen.

Lees meer op de website van DUIC

 

Utrechtse huurprijzen afgelopen jaar met 12,9 procent gestegen

Gemiddeld betalen Utrechters een vierkante meterprijs van € 17,21 per maand. Dat is een stijging van 12,9 procent ten opzichte van vorig jaar. In de andere grote steden stegen de huurprijzen niet zo aanzienlijk. De reden? Makelaar Toine ten Bouwhuys van Covers & Jonker Makelaars geeft aan dat er in de Utrechtse markt meer vraag dan aanbod is.

Lees meer op de website van Pararius

 

Camerabeelden demonstranten bij abortuskliniek Vrelinghuis

EenVandaag maakte een reportage over de abortuskliniek Vrelinghuis in Utrecht, waar demonstranten vrouwen ongevraagd aanspreken. Ze willen zwangere vrouwen overtuigen van hun abortus af te zien. Het zou iedere keer een paar keer gebeuren bij de abortuskliniek. De fracties van de PvdA, GroenLinks en D66 hebben vragen gesteld over de kwestie.

Lees meer op de website van EenVandaag

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *