Studentikoos jatten

Utrechtse horeca is wel klaar met de vervroegde kerstbomenjacht

Een heterdaadje

Gezellig, die kerstsfeer in de stad. Mede dankzij Utrechtse ondernemers die traditioneel veel energie steken in een feestelijke aankleding van hun zaak. Restaurant Madeleine op ’t Wed is zo`n zaak die het bezoek verwelkomt met een stel stevige kerstbomen voor de ingang.

Leuk binnenkomen, totdat afgelopen donderdag studenten van het Utrechts Studenten Corps in een lollige bui met de bomen aan de haal wilden. Het aanwezige personeel kon daar nog een stukje voor steken maar van de bomen was weinig meer over. Eigenaar Martijn Broekhuyse schakelde de politie in, waarna de zaak in de minne werd geschikt. Broekhuyse: “Ik snap wel hoe dat werkt bij die jongens van het corps. De jongsten krijgen een opdracht en kunnen die natuurlijk niet weigeren. Dus ik wilde er niet direct toestand van maken en we hebben het onderling afgehandeld. Maar wel onder de voorwaarde dat het niet meer zou gebeuren. Die bomen dragen bij aan een leuke sfeer in de stad, daar blijf je vanaf. Het leek erop dat de heren het begrepen. Maar helaas, de volgende dag bleken weer twee bomen te zijn gejat. Nou, dat gebeurt niet door junkies. Kennelijk is het nu een nog grotere uitdaging geworden om dit bij ons te doen. Ik heb best begrip voor een studentikoze grap maar hier ben ik wel klaar mee. Mijn verzoek aan het USC: ga lekker in het bos een boompje halen maar ga geen lokale ondernemers duperen. Dit is al jaren schering en inslag.  Bij een volgende keer wordt er niets meer afgehandeld en dan is een strafblad het gevolg.”

Ook Villa Orloff raakte een van de twee kerstbomen voor de zaak kwijt. Het personeel liet via facebook weten bedroefd te zijn en vroegen de daders de boom terug te brengen. Dat is niet gebeurd. Martijn Cools: ”We zijn het helemaal met Tinus van Madeleine eens. Je blijft met je tengels van andermans spullen. Je steelt niet. Het is allemaal te triest voor woorden.”

 

 

Redactie

19 reacties

Reageren
 1. Keurig van deze ondernemer dat hij deze types een strafblad heeft bespaard. Ik had het niet gedaan.

 2. Geachte mark,
  Leden dragen louter een jasje, blazers zijn voor knorren. Inderdaad wat een schande!

 3. “Mijn verzoek aan het USC: ga lekker in het bos een boompje halen maar ga geen lokale ondernemers duperen”. Natuurlijk, die zijn gratis af te halen (en niet van mij).

 4. Zeg Joris Harleman, zeg fluim, moeten we ons nu aan gaan passen aan jullie corporale taalgebruik?

 5. Goh Joris, noemen jullie dat jasjes? Fijn zo. We hebben in de beschaafde wereld ons eigen taalgebruik.

 6. De volgende keer niet meer praten maar de lange lat er over. Handen af van onze mooie stad. De boel vernielen doen ze maar op de sociëteit of in hun door pa betaalde huizen.

 7. Wat een laffe daad! Waar is toch jullie fatsoen studenten?
  Van de zomer had de uitbater die studentenoverlast bij zijn terras aan het Paardenveld? En nu hier weer op het Wed. Wat stoer zeg………, trots op je zelf?
  Blijf anders lekker thuis in je provinciestadje waar je bent opgegroeid. Zodra je volwassen bent, dan ‘mag’ je naar de grote stad Utrecht terugkomen.
  Die Kerstversieringen kosten geld en geven sfeer aan de stad, daar genieten wij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *