Utrechters gaan de straat op (en de gracht)

puppen: plandelen en suppen. Het kan op De Utrechtse Plandeldagen.

Vanaf donderdag 27 juni tot zondag 30 juni staat Utrecht in de strijd tegen zwerfafval. Tijdens de Utrechtse Plandeldagen gaan opgeruimde types aan de wandel én rapen ze plastic van straat. De groene wijk Lunetten komt traditioneel als groenste uit de bus, maar dit jaar is Kanaleneiland met allerlei buurtinitiatieven sterker vertegenwoordigd dan ooit. Ook in andere wijken gaan buurtbewoners aan de slag.

Onder aanvoering van ‘binfluencer’ Plandelman maken de opgeruimde types van DE UTRECHTSE PLANDELDAGEN een grandioos opruimfeest, met gratis filmvertoningen in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht, poffertjes in ruil voor opgeraapte peuken en bijzondere robots.

Deelnemende partijen zijn onder anderen de basisscholen Schateiland en de Olijfboom, de Jacobikerk, bibliotheek Utrecht, WWF Utrecht, woningcoöperatie Woonin, Fair Resource Foundation (voorheen Recycling Network Benelux), loopgroep Julianapark en vele anderen.

HIGLIGHTS PROGRAMMA

Kinepolis Jaarbeurs Utrecht rolt de groene loper uit voor opruimhelden en vertoont gratis de hartverwarmende Disney-klassieker WALL-E en de inspirerende documentaire BIGGER THAN US.

Marije Lieuwens, initiator van diverse muurschilderingen die Utrechtse gevels sieren en bedenker van de Peace Now-poster, organiseert een streetart-plandeling rond een van haar mooiste projecten: de ode aan De Stijl op een gevel aan de Kalymnosdreef.

De Jacobikerk brengt buurtbewoners en dak- en thuislozen samen voor een plandelrondje rond de kerk en een gezamenlijke maaltijd.

Dirk Groot alias de Zwerfinator verzorgt een lezing in de bibliotheek Neude.

Onder aanvoering van de dames van what’SUP gaat een kleine armada de grachten op voor een hopelijk droge clean-up op het water.

In de binnenstad leidt Zero Waste Utrecht een speciale Zero Waste Plandeling langs verpakkingsvrije winkels.

Bernadette Hakken alias Het Peukenmeisje deelt peukenpakkers uit.

Stichting Enjoy Cleaning Up komt met een pop-up 4D-cinema en hun bijzondere robot-speurhonden.

Op Kanaleneiland onthult de Wastebar (poffertjes in ruil voor zwerfafval) hun nieuwste aanwinst: een poffertjes tuktuk en leidt Hans-Peter Lassche historische rondwandelingen.

Op stadsboerderij Koppelsteede een vrolijk groepsfotomoment plus optreden van Lui uit Lunetten met speciale plandelsongs.Check voor het volledige programma en activiteiten, tijdstippen en data de plandelwebsite!

Auteur De Plandelman
Auteur

De Plandelman

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *