Berichten van het plandelfront

Oorlog en vrede in de Jacobi-kerk

Martijn Bac verklaart zwerfafval de oorlog

Tijdens De Utrechtse Plandeldagen nodigt de Jacobikerk buurtbewoners en dak- en thuislozen uit voor een bijzonder plandeldiner. Op het menu: een opschoonrondje rond de kerk, en daarna een gezamenlijke maaltijd. Geen plastic soup natuurlijk, maar een verse maaltijdsoep!

De sympathieke plandelactie die de Jacobikerk op Hemelvaart organiseerde resulteerde niet alleen in een stevige opkomst, maar ook voor een imposante hoeveelheid publiciteit. Zowel AD, RTV Utrecht als de NOS besteden er aandacht aan. Maar misschien nog wel belangrijker voor organisator en diaconaal werker Marijn Bac was het samenzijn en het animo, want de deelnemers hadden de smaak te pakken. Een vervolgactie was dus eh…snel geprikt!

Op de eerste dag van De Utrechtse Plandeldagen trommelt Martijn daarom opnieuw een leger op van buurtbewoners, kerkgangers en mensen zonder thuis. En een leger mag je het gerust noemen, want Martijn verklaarde namens de groene kerk de oorlog tegen het zwerfafval. “Want vrede vraagt soms ook om een schone lei. Wat dat betreft zijn onze plandelacties een oorlogsverklaring tegen rommel & gemakzucht”.

Plandelman is uiteraard graag van de partij om samen met dit bonte gezelschap Utrecht wat schoner te maken. Op donderdag 27 juni om 17:00 uur verzamelen bij het standbeeld van Anton Geesink, voor de kerk, en rond 18:00 aan tafel, want de Jacobikerk serveert de opruimhelden dan een heerlijke maaltijdsoep. In verband met het diner (en om te zorgen dat er genoeg afvalgrijpers voorradig zijn) is het wel zaak om je komst aan te melden via deze EventBritelink.

Twee weken voor deze ludieke oorlog staat er nog een serieus debat over vrede op het menu. Tijdens het Jacobidebat op woensdag 19 juni 20:00 uur schuiven Utrechters Marije Lieuwens, de geestelijk moeder van de iconische Peace Now-posters die het Utrechtse straatbeeld sieren, en de altijd uitgesproken Henk Westbroek aan om onder leiding van Mariska van Dam over hoe we in onze stad een vredesbegin kunnen maken, via kunst en cultuur. Voor meer info en aanmelding klik je op deze link.

De Utrechtse Plandeldagen 27 t/m 30 juni 2024
Do 27 juni, 17:00-19:00 Plandelen plus diner met buren en dak- en thuislozen van de Jacobikerk.

Auteur De Plandelman
Auteur

De Plandelman

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *