Onze columnisten

Utrecht individualistisch?

Lin Kiekebosch (1994) zet zich als accountmanager bij het Utrechtse communicatiebureau O-utrecht in voor maatschappelijk betrokken merken. In haar vrije tijd heeft ze een doorgeslagen passie voor plantjes, stekjes en kringlopen. 

Ik ga volgende maand bij een stel die ik nog niet ken op de kat passen. Iedere dag even een uurtje in een vreemd huis een straat verderop om het beestje gezelschap te houden. Hoe mooi is dat! Ik wist helemaal niet dat dat bestond, tot ik de app Pawshake tegenkwam. 

Je hoort vaak dat we allemaal maar individueel bezig zijn. Maar is dat wel zo? Juist dit soort apps zorgen er voor dat we elkaar een beetje verder helpen. Anders georganiseerd dan vroeger, maar net zo waardevol. Snappcar is daar ook een voorbeeld van. Niet allemaal een auto voor de deur, maar dat je elkaars auto kunt lenen. 

Dat vind ik mooi aan de stad Utrecht. Die dingen komen hier makkelijk van de grond. Als kersverse stadsambassadeur voor thirty030 hoop ik daar ook een steentje aan bij te kunnen dragen. Dus heb je nog ideeën? Kom maar op! 

Zelf kom ik uit het Sallandse Raalte, studeerde ik in Enschede en werkte ik voor mijn afstuderen in het Australische Cairns aan een app waar podia en bands live optredens konden aankondigen. Binnen de kortste keren kwamen er meer podia, meer bands én meer bezoekers. 

En nu dus Utrecht. Ik voel me hier thuis. Steden hadden voor mij altijd iets groots, onpersoonlijks en individualistisch. Maar zo voelt Utrecht niet. Sterker nog, er komen telkens weer nieuwe initiatieven bij waardoor je je stadsgenoten juist ontmoet. 

Als je door de stad loopt barst het alleen al van de gezellige koffietentjes vol met flexwerkers. Er zijn ook veel plekken waar zelfstandigen een werkplek huren om in contact te komen met andere ondernemers. De social impact factory, de LiK, Kanaal 030 en ga zo maar door. 

Mijn droom? Een eigen kringloopwinkel beginnen. Dat is nou echt zo’n plek waar een heleboel samenkomt. Er worden spullen gebracht, waar andere mensen weer van kunnen genieten. En… je komt altijd gekke dingen tegen die een verhaal vertellen over iemand die je nog niet kent. Eigenlijk helpt een kringloop iedereen een beetje verder. 

Elkaar een beetje verder helpen dus, dat is waar Utrecht mij in heeft verrast. En dat is waar ik mij het komende jaar vanuit thirty030 graag voor in wil zetten. Help je mee?

Auteur Thirty030
Auteur

Thirty030

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *