Ander Utrechts nieuws

Utrecht Centraal is risicogebied, man overleden na beknelling, hier mag je kerstboom naartoe

‘Utrecht Centraal risicogebied’

De Veiligheidsregio Utrecht heeft een regionaal risicoprofiel opgesteld. Hieruit blijkt dat een overstroming of een incident op station Utrecht Centraal belangrijke risico’s zijn waar Utrecht rekening mee moet houden. Dat komt omdat niet alleen het trein-, bus- en tramstation in het gebied liggen, maar ook het Stadskantoor, de Jaarbeurs en ook TivoliVredenburg in de nabije omgeving zijn gevestigd. In het gebied zijn gemiddeld ongeveer 700.000 mensen per week. Dat zijn reizigers en werkend en winkelend publiek.

Lees meer op de website van RTV Utrecht

 

Beknelling met dodelijke afloop

In een studentenflat aan de Willem Schuylenburglaan is een 34-jarige man om het leven gekomen. Hij zat vast tussen hek en plafond. De student die zijn kamer heeft recht boven de plek waar het tragische ongeval plaatsvond hoorde iemand om hulp roepen. Toen hij en andere studenten de man vonden, hebben ze hulp ingeschakeld. Ook zij kregen de man niet in beweging. “Terwijl de man nog vastzit, voelt ambulancepersoneel al geen hartslag meer bij hem”, schrijft het AD.

Lees meer op de website van het AD

 

Hier mag je kerstboom naartoe

Ben je klaar met je kerstboom? Het is mogelijk om deze naar een inzamelpunt te brengen (zie kaart), of om hem op te laten halen door de gemeente, vanaf 7 tot en met 18 januari 2019 haalt de gemeente kerstbomen op inzameldagen op. U kunt uw boom ook naar een inzamelpunt brengen. De apart ingezamelde kerstbomen worden versnipperd en zo veel mogelijk gebruikt als grondstof.

Meer informatie en een overzicht van de ophaaldagen is te vinden op de website van de gemeente

Rechtszaak vanwege Airbnb-verhuur in Utrecht

Een Utrechtse huurder en een woningeigenaar stonden tegenover elkaar in de rechtszaal: de eigenaar was er achter gekomen dat de huurder van zijn pand aan de Twijnstraat deze verhuurde via Airbnb. Na het nodige overleg ging de huurder akkoord met het tegenvoorstel om 7.500 euro schadevergoeding te betalen. Ook moet de huurder de woning zo snel mogelijk uit.

Op de website van het AD staat het volledige verhaal

 

Winkelpanden in Utrecht goedkoper geworden

Vastgoedadviseur JLL deed onderzoek naar huurprijzen voor winkelpanden, en in Utrecht zijn die met 1,8 procent gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. Het is al het zesde opeenvolgende jaar dat de huurprijzen voor een winkelruimte in Nederland daalden.

Lees meer op de website van DUIC

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *