Baas in eigen buik

Tegengeluid van actiegroep “Nog Steeds 1984” tijdens anti-abortus demonstratie

Een paar duizend mensen demonstreerden vandaag in Utrecht tegen de abortuswetgeving.  Vooraf hadden de organisatoren van “De mars voor het leven” aangekondigd dat er zo’n 10.000 mensen werden verwacht. Langs de route hingen posters met een tegengeluid, afkomstig van de actiegroep “Nog steeds 1984”. De Initiatiefnemers bundelden bundelden hun krachten met “Stem op een vrouw”, “Het Actiefonds” en “De Bovengrondse”. Zij gingen deur-tot-deur door Utrecht, en vroegen Utrechtse ondernemers en bewoners om een speciaal ontworpen poster in hun raam te plaatsen met teksten als ‘Mijn Lichaam, Mijn Keuze’ en ‘Baas in eigen Buik’. Er zijn inmiddels honderden posters opgehangen, waaronder bij TivoliVredenburg, HKU Theater, Café Lebowski en Ace and Tate.

Anne Reitsma van Nog steeds1984: “Ontzettend tof om te ervaren hoe liefdevol en enthousiast  de bewoners en ondernemers van Utrecht reageren op onze actie.”

40 (van de 400) overgebleven gezeefdrukte posters worden verkocht bij Catch projecten.
(Domstraat 5-13). Elke poster is met de hand gedrukt.
Ze zullen per stuk 7,50 kosten. Het bedrag zal gedoneerd worden aan het Abortus buddy project van het feministische platform De Bovengrondse. (Kijk hier voor meer info)

Redactie

2 reacties

Reageren
  1. Zo niet bijna 2020
    Ik vind baas in eigen buik, baas over eigen lijf!
    Laat ieder dat voor zichzelf beslissen!
    En als we dan toch bezig zijn verlaag de weerstand tegen de pil die een einde aan je leven maakt. Wil of kan je niet meer dan is de keuze in goed overleg met familie en vrienden aan jou. In de vraag wil ik deze baby, wil ik nog leven ook! Ook vind ik geef de preventie ( voorbehoedmiddelen vrij) in ieder geval tot ca 35 jaar jonge dames kunnen dat vaak niet zelf betalen.

  2. Het is je goed recht om tegen abortus te zijn. In dat geval behoud je je kind, onder alle omstandigheden. Dat is een persoonlijke keuze. Om te demonstreren tegen een andere keuze is een ander verhaal. Godzijdank hebben we het hier over een minderheid. Zie de vertegenwoordiging van de voorgangers in de Tweede Kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *