VriendenLoterij Museumprijs 20220

Stem op het Centraal Museum, finalist Museumprijs 2022

  • Door Redactie
  • |
  • 25 november 2022
  • |
  • 1 reactie

Het Centraal Museum kan 100.000 euro rijker worden. En Utrechters kunnen daarbij een handje helpen.

Het Centraal Museum Utrecht is een bron van beweging, ons leven rijk besprenkelend en kleurend met gedurfde, bijzondere exposities in Neerlands museumland. Niet de minste ervan is het beroemde schip van zo’n 1000 jaar oud dat nu al bijna 100 jaar na de vondst nog paraat is. 

Vergeet niet naast de vele oude meesters de hedendaagse kunsten van nieuwe meesters die nog maar net aan hun opmars zijn begonnen: (video-) installatiekunstenaars. Beide categorieën zijn niet snel bij iemand thuis aan de muur te vinden, eigenlijk alleen te beleven in een museum – gelukkig dat die plekken nog bestaan, laten we ze koesteren.

Het Utrechtse Centraal Museum, sinds het Romeinse Ultraiectum zich ontwikkelend tot boeren-, burgers-, buitenlui- en studentenstad, moet wel eens opboksen tegen het royale randstedelijke museale aanbod. Intussen heeft het zich de reputatie verworven van een zeer fraai stadsmuseum én een zinderend huis te zijn voor vele indrukwekkende, wereldwaardige tentoonstellingen van grote oude en nieuwe meesters, in ruime en imponerende, hoge en op spectaculaire wijze verlichte expositiezalen.  

Met de steun van iedereen die het Centraal Museum Utrecht een goed hart toedraagt en benieuwd is naar meer, komen gewaagde plannen ineens een stuk dichterbij, mocht de royale beloning van de Vriendenloterij het Centraal Museum toevallen.

Stemmen kan hier.  

Bekijk hieronder de oproep van Philip Freriks.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *