Onze columnisten

Shoppen

Een ongemak dat je even totaal overmeestert is kramp in een kuit. Ik had dat vroeger zeker vier keer in de week, meestal ’s nachts. De enige manier om die vreselijke pijn te doorstaan is het besef dat het meestal niet lang duurt , niet langer dan vier, vijf minuten, denk ik.

Magnesium, dat raadde een fysiotherapeut me aan. En inderdaad, sinds ik elke dag zo’n pilletje slik is het vrijwel over.

Maar laatst waren de pilletjes op, en ik wil geen dag overslaan. Dus naar de drogist in het dorp waar ik toevallig was. Er stond een enorm assortiment aan potjes magnesium, vanaf 18 euro voor dertig dagen. Daar schrok ik van. Ik wist zeker dat ik tot nu toe lang niet zoveel had betaald. Poetin natuurlijk.

Toch even kijken of ze in de supermarkt goedkoper zijn. Nee, ook 18 euro. Nou ja, dat moet dan maar.

De volgende dag in een Lidl zie ik potjes voor veertig dagen voor 3,50. En gisteren bij Action: zestig dagen voor 1,75.

Met het mes op tafel, categorie rekenen en taal: hoeveel bespaar je per jaar (voor het gemak gesteld op 360 dagen) als je de pillen niet bij de dorpsdrogist koopt maar bij Action?

Antwoord: €185,50

Auteur Dick Franssen
Auteur

Dick Franssen

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

  • WMJ schreef:

    Top!

  • mees kees schreef:

    En dat geld(t) voor heel veel andere producten. Over smaak valt echter nooit te twisten, maar vitamine D3 (10 microgram, kauwtablet) van Lidl smaakt bijv. heerlijk naar allerhande fruit.?. Ik bedoel maar.
    Maar als smaak geen rol speelt, zoek dan altijd eerst een huismerkvariant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *