De serie is volgende week van maandag tot en met vrijdag te zien

Serie over Utrechts Muze Hotel nu ook bij Omroep Max


 

De serie van de Utrechtse filmmaker Martin de Vries over de bijzondere totstandkoming van Muze Hotel in Utrecht, wordt nu ook op de landelijke televisie uitgezonden. Omroep Max zendt de vijf afleveringen van De Muze van Utrecht vanaf maandag 29 november op vijf achtereenvolgende dagen uit. De serie was eerder dit jaar te zien bij RTV Utrecht. 

De familie Barendregt had, na een moeilijke periode, één wens: iets samen doen. Dat werd het kopen en verbouwen van een vervallen hotel aan de Tolsteegsingel in Utrecht. Cineast De Vries volgde drie jaar lang de stappen van broer en zus Barendregt die, samen met hun beider dochters, het oude hotel verbouwden om het daarna gezamenlijk te gaan runnen. De weg er naartoe ging bepaald niet over rozen en kende veel hobbels, tegenslagen en andere ‘uitdagingen’. 

Na het veel te vroege overlijden van hun beide partners Anna en Rik krijgen broer en zus Paul en Cocky Barendregt en hun dochters Bo, Puk en Belle een steeds hechtere band. Ze trekken er met zijn allen regelmatig op uit en vieren vele vakanties samen. Uiteindelijk resulteert hun hechte familieband in de aankoop van een vervallen stadshotel in Utrecht dat Paul en Cocky samen met hun dochters nieuw leven proberen in te blazen. Een uitdagend project wat zeker niet zonder slag of stoot verloopt en waarbij de onderlinge verhoudingen danig op de proef worden gesteld. Als klap op de vuurpijl breekt na drie jaar bloed, zweet en tranen, als ze hun deuren bijna kunnen openen, de coronacrisis uit en is het geld op. Met vallen en opstaan, en met hulp van de ‘verborgen aanwezigheid’ van hun overleden geliefden, trachten zij alsnog hun doel te bereiken.  De documentaireserie De Muze van Utrecht is in de week van maandag 29 november tot en met vrijdag 3 december dagelijks om 18.21 uur te zien bij Omroep MAX op Nederland 1. Voor de trailer klik hier

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *