Van bouwval tot hotel

Martin de Vries maakte film over hotel van de familie Barendregt: De Muze van Utrecht

  • Door Redactie
  • |
  • 7 november 2020
  • |
  • 1 reactie

Toen Jan van Zanen op zijn laatste werkdag bij het Hotel Muze langsging om de vlag uit te hangen werd een langdurige bouwfase feestelijk afgesloten. Het hotel van de familie Barendregt kon open. De ontstaansgeschiedenis van het hotel  aan de Tolsteegsingel was bijzonder genoeg om er een film over te maken.

Filmmaker Martin de Vries, recent succesvol met zijn film Camino, besloot die te maken. Tientallen uren filmen in de periode dat een bouwval werd getransformeerd naar een hotel leidde tot De Muze van Utrecht. Het project dat niet zonder slag of stoot verliep wordt daarin indringend weergegeven. Daarbij speelt de achtergrond van broer en zus Paul en Cocky Barendregt een centrale rol. Martin de Vries zei daarover eerder op De Nuk het volgende:

“Ik ken broer en zus Paul en Cocky Barendregt goed en wist dat er nog een heel andere verhaal achter de verbouwing schuil gaat. Na het overlijden van hun beider partners op jonge leeftijd, kregen de twee een steeds hechtere band met elkaar. Dit resulteerde in de aankoop van een vervallen stadshotel in Utrecht Oost dat zij samen met hun dochters Bo, Puk en Belle proberen nieuw leven in te blazen. Met vallen en opstaan en met behulp van de verborgen aanwezigheid van hun overleden geliefden trachtten zij hun doel te bereiken. In feite is het hotel een eerbetoon aan hun partners. De documentaire laat zien hoe de geest van de overledenen tijdens de verbouwing op de achtergrond een belangrijke rol speelt. Het is een verhaal over durf, lef en liefde.”

Het is de bedoeling dat de Muze van Utrecht zijn première in Het Louis Hartlooper Complex beleeft.

De Vries: “Het is een document geworden voor een grote groep Utrechters. Die wil je niet vertonen in een zaaltje voor dertig man. Dus we wachten even tot de bioscopen weer helemaal open mogen.”

Bekijk hieronder de trailer.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *