Ander Utrechts nieuws

Schaakspel, Lot van Hooijdonk, IJzeren podiumdieren

Het Utrecht Schaakspel dat André van Schie ontwierp - Foto: Angeliek de Jonge / Twitter Nijntje

Utrecht vaakst genomineerd voor IJzeren Podiumdieren 2018

Onder de genomineerden voor de IJzeren Podiumdieren 2018 is opvallend veel ‘Utrecht’ te vinden. De IJzeren Podiumdieren worden uitgereikt in de categorieën beste directeur, beste podium, beste programmeur, beste festival en beste marketeer. Utrecht levert genomineerden voor ‘beste festival’ (Le Guess Who?), ‘beste programmeur’ (Ilana van den Berg van Ekko) en maar liefst twee maal ‘beste marketeer’ (Barry Spooren van Le Guess Who? en Brent Oostrum van TivoliVredenburg).

 

Meer budget voor aanpak van radicalisering

De gemeente Utrecht krijgt meer geld voor de aanpak van radicalisering en jihadisme. Er was in totaal 7 miljoen euro te verdelen over twintig gemeenten. Utrecht krijgt ruim 9 ton. Het hoogste bedrag, ruim 1 miljoen euro, gaat naar de gemeente Den Haag. De aanpak is vooral gericht op ondersteuning van de omgeving van radicaliserende jongeren en het vergroten van de kennis van hulpverleners.

Leer meer op RTV Utrecht.

 

Janine Jansen eenmalig terug als artistiek leider Kamerfestival

Tijdens het eerste winterfestival dat volgend jaar gaat plaatsvinden zal de Utrechtse topvioliste Janine Jansen de rol van artistiek leider op haar rekening nemen. In het verleden vond het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht (IKFU) plaats in het begin van de zomer.
Janine Jansen heeft ook de eer om het jubileumweekend van TivoliVredenburg te openen. Ze speelt op woensdag 23 januari 2019 in de Grote Zaal. Met bevriende musici van over de hele wereld verzorgt ze het aftrapconcert op de vooravond van de jubileumvierdaagse.

NRC had een lang interview met Jansen. 

 

André van Schie neemt afscheid van de raad met schaakspel

VVD-raadslid André van Schie nam deze week afscheid van de raad, na er acht jaar actief aan hebben deelgenomen. Hij wordt lijsttrekker voor zijn partij in de Provinciale Statenverkiezingen. Voor zijn afscheid ontwierp hij een Utrecht schaakspel, met stukken die refereren aan Utrechtse figuren en gebouwen. Nijntjes als pionnen, de Dom als Koningin en de watertoren als torens. Alle honderd exemplaren van het spel waren binnen 5 uur verkocht.

 

Lot van Hooijdonk: wantrouwen of bestuurder van het jaar?

Het was donderdag spannend voor wethouder Lot van Hooijdonk. Een deel van de Utrechtse raad is volgens het AD ‘helemaal klaar’ met haar. Reden is het Uithoflijndebacle. Een motie van wantrouwen werd tegen de GroenLinks-politica ingediend door de VVD, het CDA, Stadsbelang Utrecht en de PVV. Lees meer op AD.nl

Maar Van Hooijdonk zal toch ook iets goed hebben gedaan in het afgelopen jaar, want vandaag werd bekend gemaakt dat ze een van de tien genomineerden is voor de titel ‘Beste Lokale Bestuurder 2018’. Op de website van de verkiezing staat geschreven: “Deze Utrechtse wethouder wordt geprezen om haar daadkracht. Zij zet zich in voor een duurzamere samenleving waarbij mobiliteit centraal staat.” Wethouder Linda Voortman is ook genomineerd voor de titel. Wethouder Maarten van Ooijen is een van de drie politici die zijn genomineerd voor de titel ‘Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar’. Lees meer op de website van Beste Bestuurder 2018.  

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *