Het restaurant blijft in goede handen

Restaurant Graaf Floris komt na vijftig jaar in andere handen, maar blijft een familiebedrijf

 • Door Redactie
 • |
 • 5 juni 2023
 • |
 • 7 reacties

De oude en nieuwe generatie Graaf Floris: Thea Rieff, Esther Walgering, Angela Hol en Rik van Orsouw.

Café-restaurant Graaf Floris aan de Utrechtse Vismarkt is in andere handen overgegaan. Het bekende restaurant, dat op 13 juni vijftig jaar bestaat, is per 1 juni overgenomen door Rik van Orsouw en zijn vrouw Angela. 

Graaf Floris werd in 1973 opgericht door Frans Walgering die de zaak vele jaren samen met zijn vrouw Thea bestierde. In 1998 namen zoon René en dochter Esther het restaurant, gevestigd in een pand uit 1896 op één van de mooiste plekken in de binnenstad, over. Zij hebben bijna 25 jaar de zaak met veel succes gerund en het café-restaurant een bekendheid en reputatie bezorgd die tot ver over de stadsgrenzen reikt. Ook het terras op de historische Vismarkt, tegenover het restaurant, is erg populair bij zowel Utrechters als toeristen. 

Nadat René in september 2021 op 51-jarige leeftijd overleed, leidde Esther Walgering de zaak alleen. “We zijn goed uit de coronaperiode gekomen, maar ik miste René niet alleen als broer heel erg, maar zeker ook als zakenpartner”, vertelt Esther. “Vandaar dat ik vorig jaar maart Rik als manager heb aangetrokken.” Die samenwerking beviel zo goed, dat het plan ontstond dat Rik en Angela Graaf Floris zelfstandig en naar eigen inzicht zouden kunnen voortzetten. Zij hebben de zaak officieel per 1 juni overgenomen. 

“Ik ben nu 56 dit is voor mij een goed moment om iets anders te gaan doen”, aldus Esther, “in de wetenschap dat ik ons restaurant in goede handen achter laat. Rik en Angela gaan de zaak op hun eigen wijze en met veel enthousiasme voortzetten en daar heb ik alle vertrouwen in. Voor mijzelf heb ik nog geen concrete plannen, maar ik ga eerst eens van mijn vrije tijd genieten en daarna komt er vast wel weer iets op mijn pad.” 

Overigens vertrekt de familie Walgering niet helemaal uit Graaf Floris. Sander, de jongste broer van Esther, en dochter Sem van René blijven in de zaak werken. Het goede nieuwe: we begrijpen dat de heerlijke appelbollen en Irish Coffee blijven.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

7 reacties

 • Carla Visch schreef:

  Ja heel wat uurtje en appelbollen daar doorgebracht. Vele legendarische gebeurtenissen herinneringen. René Kleine
  Ralf Bond Rina Smulders en Rob Snoek. Was fijne plek, stek!

 • Heleen Arnold schreef:

  Een van de weinige restaurants waar je bij een kop koffie standaard een glaasje water krijgt! Al heel lang een ankerplaats voor mij: mooiste herinnering: Een ijskoude
  besneeuwde zaterdagochtend om een paar boodschappen te doen: de koffie met warme appelbol was nog nooit zo welkom!

 • Karen schreef:

  Een geweldig, iconisch en heel speciale Utrechtse tent. ZO blij dat het doorgezet wordt – en dat de appelbollen blijven ?!

 • Ron van den Oosten schreef:

  Hallo medewerkers van Graaf Floris wij betreuren echter het overlijden .
  Wij kennen Ester wij komen regelmatig bij hun eten altijd voortreffelijk
  Wij willen Ester en haar team bedanken voor de profesionele serveren en netheid
  Wij zullen zeker blijven komen
  Live Ester het gaat jou goed
  Gr Ron en Suzanne
  0610519801

 • Gerard Oliemanspot schreef:

  Paul en Gerard Oliemans

 • Charlotte Sijmons schreef:

  Wat een mooie voortzetting van het familie bedrijf. Heb er jaren gewerkt en mooie tijden beleefd!

 • Gerard Oliemanspot schreef:

  Paul en Gerard Oliemans hebben hele fijne herinneringen aan de gezellige bediening en de leuke gesprekken op een van de bankjes.
  Wij wensen Rik en Angela veel succes en hopen er nog lang te komen borrelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *