Festival

‘Representing the Underrepresented’ over Le Guess Who? nu online te zien

Speciaal voor Le Guess Who? reisde het Portugese platform Canal180 afgelopen jaar af naar Utrecht om het verhaal van het festival en de relatie met de stad Utrecht vast te leggen in een korte film. Het resulteerde in ‘Representing the Underrepresented’, een mooie film over een bijzonder festival. 

‘Representing the Underrepresented’ bevat zowel bijdragen van artiesten als interviews met LGW-organisatoren, en gaat onder andere over het presenteren van ondervertegenwoordigde muziek, diversiteit in (festival)programmering en de term ‘wereldmuziek’.

De filmmakers hebben de missie van het festival volgens Barry Spooren, hoofd marketing. “Mensen komen niet naar Le Guess Who? voor headliners, maar voor het ontdekken van muziek”, zei hij tegen de Nuk. “We zijn veel bezig met ondervertegenwoordigde muziek. We proberen artiesten een podium te geven en bezoekers te inspireren met nieuwe muziek, waar ze anders niet mee in aanraking zouden zijn gekomen. We willen het publiek uit haar comfort zone trekken.”

Na de première op MIL Festival in Lissabon is de film nu hier te bekijken:

Van 7 t/m 10 november zal Le Guess Who? de stad weer overnemen met een programma met avontuurlijke geluiden uit de hele wereld. 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *