ijzeren podiumdieren

Podiumdieren: prijzen voor Le Guess Who? en Lane Reckman

foto: Nathan Reinds

Gisteravond zijn tijdens Noorderslag de IJzeren Podiumdieren 2018 uitgereikt. De Minister van OCW, Ingrid van Engelshoven, reikte de IJzeren Eierbal uit aan de Utrechtse Lane Reckman. De IJzeren Eierbal is een aanmoedigingsprijs voor een ‘rookie’ die een positieve bijdrage levert aan de live-popsector. Het Utrechtse Festival Le Guess Who? won de prijs voor het beste festival.

 De IJzeren Podiumdieren worden daarnaast uitgereikt in de categoriën ‘beste marketeer’, ‘beste programmeur’, ‘beste directeur’,  en ‘beste podium.’ De IJzeren Podiumdieren zijn de belangrijkste vakprijzen in de live-popsector. 

Hieronder de winnaars met motivatie van vakgenoten en collega’s.

 IJzeren Eierbal: Lane Reckman (o.a. Sugarfactory)
Lane werkt sinds haar start in 2016 bij de Sugarfactory op honderd-en-één plekken in de popmuziek. Of dat nu als tourmanager, als programmeur, of als productiemanager is, altijd met nimmer afnemende energie en betrokkenheid. Altijd zeer betrouwbaar. Ze is een lichtend voorbeeld voor haar collega’s, altijd positief, altijd oplossingsgericht. Lane is een plezier om mee te werken.”

Beste marketeer: Teije van Hall (Rotown, Left of the Dial)
“Het lukt Teije van Hall om met een lange termijn visie, creativiteit en humor de verschillende initiatieven als merken neer te zetten. Deze merken zijn een vereenvoudigde boodschap waar de hele organisatie voor staat. Het hele team put er energie uit. De uitgestippelde marketingstrategie geeft richting. In alle programmeringshectiek weet Teije koers te houden.”

Beste programmeur: Camiel le Rutte (Melkweg)
“Camiel le Rutte is doelgericht en toegewijd, hij is zijn programma. Daarnaast geeft hij richting aan de organisatie. Hij is aanspreekbaar en benaderbaar. Hij kan op alle niveaus met medewerkers communiceren. Hij is veelzijdig en weet, ook als projectleider, zijn shows op alle fronten tot een succes te maken. Camiel is zakelijk als het moet en empathisch als het kan.”


Beste directeur: Frens Frijns (013)
“Deze cultureel ondernemer is toonaangevend in de stad. Hij is altijd gemotiveerd, vastberaden en onafhankelijk, gepassioneerd zonder focus te verliezen, een flexibel, motiverend leider, een ‘kansengrijper’ pur sang.”

Beste podium: De Pul (Uden)
“De Pul is een niet weg te denken en belangwekkend onderdeel van het Nederlandse clubcircuit. Dit podium maakt werk van duurzaamheid. Gastvrijheid staat zeer hoog in het vaandel. De organisatie maakt letterlijk plaats voor talentontwikkeling. En dat op een niet per se voor de hand liggende plek.”

Beste festival: Le Guess Who? (Utrecht)
“Le Guess Who? doet wat het wil doen: een onderscheidend en uitdagend programma neerzetten.
De organisatie bewijst keer op keer dat je met doordachte, vernieuwende en diverse programmering ook publiek kunt trekken.“

DeIJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). De IJzeren Podiumdieren zijn zogenaamde peer to peerprijzen. De leden van de vereniging brengen hun stem uit. De persoon of organisatie die de meeste stemmen ontvangt, wint de prijs.

 

Lees het interview dat 3voor12 in oktober vorig jaar had met Lane Reckman over de Porpronde. https://3voor12.vpro.nl/lokaal/utrecht/artikelen/overzicht/2018/oktober/Popronde-Utrecht.html

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *