Oplevering staat gepland voor 2027

Plan Wolvenplein: woningen, werkruimtes en hotel

Voormalig gevangenis Wolvenplein gaat open voor publiek met onder meer woningen, horeca en werkruimtes. Het college heeft de zogeheten concept-bouwenvelop met uitgangspunten voor deze herontwikkeling vrijgegeven voor reacties uit de stad.

De bouwenvelop maakt o.a. de ontwikkeling van 36 huur- en koopwoningen en 12 short stay appartementen mogelijk. Er komt een hotel met een bijzonder, thematisch concept. Twee van de drie gevangenisvleugels worden werkruimtes voor uiteenlopende doelgroepen en er komt een buurtvoorziening. In de kop van het gebouw komt horeca en de ontbijtruimte van het hotel. Het voorplein van het complex wordt groen ingericht.

Wethouder Eelco Eerenberg, Ruimtelijke Ordening: “We geven het Wolvenplein met dit plan terug aan de stad. Wandelaars langs de Singel kunnen straks hun rondje voortzetten over een pad tussen de gevangenismuur en het water. En op verschillende openbare plekken in en rond het gebouw, zoals de horeca en binnenhoven kunnen bewoners, werkenden, hotelgasten en buurtbewoners straks samenkomen. Tot slot zetten we in op de langverwachte brug over de singel om Wolvenplein met de noordkant van de stad verbinden.”

Ontwikkelaar AM en Levenslang herstellen met dit plan de historische structuur van het gebouw en de grond er omheen. Binnen in het gebouw blijven karakteristieke onderdelen zoals galerijen, de cellenstructuur, luchtruimtes en de routing behouden. Niet-monumentale onderdelen worden verwijderd om ruimte te maken voor groen en de nieuwbouw van woning langs de muur.

Reageren op de concept-bouwenvelop

De bouwenvelop is de basis voor de verdere uitwerking van de plannen voor Wolvenplein. Reageren op de bouwenvelop kan van 5 april tot en met 17 mei door een mail te sturen naar wolvenplein@utrecht.nl. Op 24 april is een informatiebijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is. Na het doorlopen van de ruimtelijke procedure kan de ontwikkelaar de omgevingsvergunning voor het bouwproject aanvragen. Daarna start de uitvoering van de plannen. Oplevering staat gepland voor 2027.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *