Even binnenkijken

Over twee maanden opent filmtheater Slachtstraat de deuren: een rondleiding door Jos Stelling

Nog twee maanden en dan is Utrecht een nieuw filmtheater rijker. Op de plek waar het ooit legendarische ’t Hoogt was gevestigd wordt de laatste hand gelegd aan Filmtheater Slachtstraat, een initiatief van filmmaker en ondernemer Jos Stelling. Voor De Nuk geeft hij een rondleiding. “Mooi hè”, zegt hij met ingehouden trots. Inderdaad, het wordt prachtig.

Redactie

30 reacties

Reageren
 1. Natuurlijk wordt dit een succes. Met Louis Hartlooper en Springhaver heeft Stelling al aangetoond hoe je op een fijne manier film met horeca moet combineren.

 2. Op de puinhopen van ´t Hoogt verrijst een prachtig filmtheater. Een knap staaltje ondernemen van Stelling. En dat ook nog eens in corona-tijd

 3. Albert:
  ’t Hoogt is nu eenmaal niet de Slachtstraat. Als we het hadden gelaten zoals het was, had nu de natuur het overgenomen en dat vonden we zonde Albert. En als het echt té verwarrend wordt is er vast wel iemand die jou straks even wil brengen. Kop op, het wordt erg mooi.

 4. Geweldig Jos. Kan ook niet wachten. Wat een mooi project en inderdaad een aanwinst voor ons Utrecht!!

 5. @Albert. Waarom niet gelaten zoals het was? Dan was daar nooit meer een film vertoond. ’t Hoogt was al een paar jaar weg en het pand was nog net niet in staat van ontbinding. Nieuwe eigenaar, nieuw theater, nieuwe naam.

 6. Tof dat het pand nu veel toegankelijker is met een lift, die Rianne Brouwers, u kent haar wel van ‘t Hoogt, weigerde te laten bouwen, kostte zeker teveel moeite terwijl ze toch voldoende banden had met het Stadhuis, ze had het over regels, maar Jos maakt mijn favo filmtheater weer begaanbaar. Veel dank hiervoor Jos. Ik ga nooit meer naar ‘t Hoogt. Ook leuk dat je een dikke neus naar de overkant kan maken.

 7. Fantastisch nog dichterbij naar de film, vertrouwend op Jos worden dat ook mooie en goede films. En dan ook niet het café restaurant vergeten!
  Dank dank

 8. Wat geweldig dat Utrecht zometeen drie filmhuizen heeft. Stuk voor stuk bijzondere locaties met eigen sfeer. Slachtstraat ziet er nu al veelbelovend uit. Ik kijk uit naar de opening en naar een avond totaal-entertainment…borrel .. hapje eten … naar boven voor de film en dan weer voor de borrel naar beneden 🙂

 9. Mooi Jos! Utrecht kan jaren gaan genieten dankzij jouw lef, visie en liefde voor de film.

 10. Spannend, dank voor de rondleiding. Boeiend om de achterkant van dit prachtige project te zien. En hoewel ik de naam ’t Hoogt natuurlijk ga missen, ben ik superblij dat een herstart nu mogelijk is gemaakt. Top.

 11. Als ik goed heb meegeteld komen er 4 filmzalen. Het blijft een kruip-en-sluip-door pand, knap dat Jos de weg niet kwijt is geraakt….
  Het lijkt me een verrijking van het culturele aanbod en ik kijk uit naar de opening. Hulde voor dit initiatief!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *