Midzomergrachtfestival

Oscar-winnaar Moonlight in openluchtbios op het Domplein

Hoeveel zalen Pathé heeft in Utrecht? Op zaterdag is het juiste antwoord: elf. Want dan kan je in plaats van de vertrouwde Rembrandt 2 of Leidsche Rijn 6 naar de Domplein 1. Dat wordt voor de gelegenheid eenmalig getransformeerd tot bioscoopzaal, met de gratis openluchtvertoning van Oscar-winnaar Moonlight.

Morgenavond is zangeres Maan de openingact van het Midzomergrachtfestival  en laat zij en de andere bands horen hoe goed de akoestiek van het Domplein is. De dag daarop, op zaterdag 22 juni, is er méér maneschijn bij de Dom, maar dan in de vorm van de openluchtvertoning van de Oscarwinaar Moonlight. Stoelen, kussentjes of dekens dien je zelf mee te slepen, maar er is prachtig weer voorspeld en er passen zo’n vierhonderd kijkers in de ‘zaal’.

Deze unieke filmvoorstelling is een coproductie van Queer Film Festival Utrecht en Pathé. Theatermanager Nynke van Huet: “Bij mijn weten is dit voor het eerst dat Pathé een openluchtbios in Utrecht organiseert. De locatie -het Domplein- kan natuurlijk niet mooier. De openluchtvertoning is een gratis cadeautje aan de stad, bedoeld voor iedereen. Moonlight is een film die op veel fronten diversiteit uitstraalt, maar ook gewoon een hele goede film. Eentje die je gerust vaker dan een keer kunt zien. Ik kom dus zelfs ook gewoon weer kijken. Ik woon zelf op vijf minuten lopen van de Dom, dus ik hoef niet ver te sjouwen met mijn stoel. (lacht)”.

Een historische Oscarwinnaar op een historische locatie, dat is iets wat je nooit eerder zag… of hoorde. Want de Domklokken doen zich uiteraard klinken, maar dat onderstreept eigenlijk alleen maar het unieke karakter van het evenement.

[trailer Moonlight] https://www.youtube.com/watch?v=0MKhAunOVd4&feature=youtu.be

De inloop start op zaterdag 22 juni om 22:00 uur. Wie vroeg komt heeft natuurlijk de beste plek voor het uitkiezen. De film zelf start om 22:30 en is rond 00:20 afgelopen. Er is een bar en popcorn aanwezig, dus dat hoef je zelf niet mee te nemen. Een eigen stoel, kussen of dekentje is wel weer handig. En mocht er toch onverwachts nattigheid vallen, dan worden er poncho’s uitgedeeld.

Op het Midzomergrachtfestival, dat de Utrechtse LHBTI+-gemeenschap bij een zo groot mogelijk publiek zichtbaar wil maken, staan nog meer films én activiteiten op het programma. Klik hier voor de volledige agenda. 

Auteur Anton Damen
Auteur

Anton Damen

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *