Uittips

Waar kan ik heen? Bevrijdingsfestival, De Flutfilosoof, Zzzzondag!

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.


Filosofisch Tinderen

Op vrijdag 3 mei speelt filosoof en theatermaker Ronald Hünneman het theaterstuk ‘De Flutfilosoof’ in Theater Kikker. Hij zoekt op Tinder naar een vrouw die, naast dat ze aantrekkelijk is, ook gevoel heeft voor ironie. Het wil niet echt lukken, tot hij op een gegeven moment tegenover iemand zit. Om een gesprek met vragen als ‘hoe sta je in het leven?’ en ‘Wat ben jij ten diepste voor persoon?’ te omzeilen bedenkt hij een plan. Maar het is de vraag of de dame in kwestie genoeg gevoel voor ironie heeft om dat door te hebben.

Kaarten voor dit filosofische theaterstuk zijn hier te koop


Optreden en expositie in De Nijverheid

Na het maken van haar eerste plaat was de inspiratie voor Tessa Rose Jackson op. Tegenwoordig maakt ze muziek onder de naam Someone. Maar de optredens die ze doet beperken zich niet tot muziek. Op vrijdag 3 mei presenteert ze Orbit in De Nijverheid. Voor het optreden is er ook een expositie te zien en tijdens de nummers kun je je telefoon gebruiken om het optreden door middel van augmented reality nog intenser te maken.

Kaarten voor het optreden zijn hier te koop.


Herdenkingsconcert en herdenkingslezing

Na afloop van de dodenherdenking op het Domplein is er in de Domkerk het Herdenkingsconcert. Dit jaar is het een mix van muziek en voordracht met Ellen ten Damme, Konrad Koselleck en cabaretier en columnist Vincent Bijlo. De toegang is gratis, maar het aantal mensen dat de kerk in kan is beperkt.

In het Academiegebouw vindt na de plechtigheid, om 20.30 uur, een lezing plaats over de Europese geschiedenis. In het bijzonder over de eenwording na de Tweede Wereldoorlog. Deze lezing wordt gegeven door Europacorrespondent en columnist Caroline de Gruyter (NRC Handelsblad). De avond wordt afgesloten met een optreden van celliste Maya Fridman.


Bevrijdingsfestival
Op zondag 5 mei vindt het jaarlijkse bevrijdingsfestival plaats in Park Transwijk. Om 12.00 uur gaan de poorten open voor een dag vol muziek en feest. De eerste act op het hoofdpodium is Kraantje Pappie. Verder zijn er verschillende podia met nieuwe en opkomende bands.

Toegang tot het festival is gratis. Het volledige programma van de vier podia is hier te vinden. Kun je niet wachten tot 5 mei? Op 4 mei om 23.59 begint de pre party in TivoliVredenburg.


Talkshow Zzzzondag!
Ook in mei presenteren Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn weer een aflevering van de talkshow Zzzzzondag! in de stadsschouwburg. Op zondag 5 mei komt onder andere Judith Sargentini langs. Zij zit al 10 jaar voor GroenLinks in het Europees Parlement en werd bekend door haar onderzoek naar de rechtsstaat in Hongarije.

Kaarten voor de talkshow zijn hier te koop.

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *