Songfestival 2020

Op social media lijkt Utrecht kansloos voor het Songfestival

 • Door Redactie
 • |
 • 11 juli 2019
 • |
 • 2 reacties

Niet iedereen is even positief over het plan van de gemeente Utrecht om het Eurovisie Songfestival in een grote tent te organiseren. Ook de manier van presenteren, kreeg vooral op social media veel kritiek.

Jerry Goosens vandaag in het AD/UN:

“Het was dan ook schitterend om te zien hoe het college, in een gebaar van uitzonderlijke solidariteit, Cornald Maas op zijn nummer zette. De manier waarop Utrecht zichzelf officieel kandideerde, kan niet anders worden uitgelegd dan als een heel lange neus naar de nuffige presentator. Het bidbook, een soort multomap, werd niet bezorgd door een delegatie van hoogwaardigheidsbekleders, maar door een fietskoerier. Alsof het lauwe pizza was”. 

Op social media wordt vooral negatief gereageerd op de presentatie van het bidbook.

Volgens NOS-sportverslaggever en songfestivalkenner Martijn van der Zande is het klaar voor Utrecht. In het bidbook dat de gemeente aan de organisatie aan heeft geboden staat onder andere dat ze weinig zien in de eis van de organisatie om verschillende touringcars beschikbaar te stellen. Ook vanwege het feit dat er geen financiële bijdrage vanuit de gemeente komt, lijken de kansen voor een Songfestival in Utrecht nagenoeg verdwenen.

Op de site van het Algemeen Dagblad schrijft Richard Hoving dat Utrecht geen kans maakt om het liedjesfestijn in 2020 te organiseren. In zijn stuk is te lezen dat vooral D66 het festival als mooie kans ziet om Utrecht op de kaart te zetten. GroenLinks en de Christenunie staan daar anders tegenover. Toch wilden zij niet dat Utrecht geen bidbook zou inleveren omdat dit misschien verkeerd zou vallen bij D66. Volgens CDA-raadslid Sander van Waveren is het plan van de tent gekozen om te laten zien dat Utrecht het festival wel wil, maar dat de gemeente niet staat te springen om het te organiseren.


Ondanks het feit dat het nog niet bekend is of het Songfestival überhaupt in Utrecht zal zijn, stellen sommigen zich al voor hoe het gaat verlopen in die achttien meter hoge tent naast de Jaarbeurs.

Uiteindelijk vertelde fietskoerier Karen Poot waarom zij naar Hilversum werd gestuurd door de gemeente om de plannen in te leveren.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

2 reacties

 • Geert Wijnhoven schreef:

  En dan hebben we het nog niet over de opbeurende commentaren op ‘Je bent Utrechter (geweest) als…’ Dat zijn overigens wel vooral mensen die niet meer in de stad wonen en kreunen bij als wat verandert, dreigt te veranderen of anders is…

 • PvC schreef:

  Ik snap eigenlijk niet waarom je veel moeite doet voor een ‘bidbook’ als je vooral wilt uitstralen dat je het liever niet wilt doen. Bespaar je de moeite en laat anderen opdraaien voor de kosten van dit festival van de wansmaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *