Berichten van het plandelfront

Batman versus Plandelman

De een zijn plastic is de ander zijn Kryptonite.

Danzij de Heroes Dutch Comic Con was Utrecht even Metropolis en Gotham City ineen. Het wemelde in en rond de Jaarbeurs van de superhelden. Plandelman nam poolshoogte en ging met zijn collega’s op de foto.

Bonter dan carnaval, samenhoriger dan een kerkdienst en ondanks de verzengende hitte koeler dan cool: Dutch Comic Con nam de Jaarbeurs dit weekend over. De kleurrijke verkleedpartij trok ook op Utrecht CS en in de binnenstad het nodige bekijks. Met zo’n 50.000 bezoekers is deze beurs vol stripfiguren en -tekenaars, cultacteurs, cosplayers, nerds, verzamelaars en dagjesmensen een zeer vrolijke viering van de popcultuur. Plandelman keek zijn ogen uit (en de Plandel-kids verzamelden ondertussen achtergelaten statiegeldflesjes en -blikjes en hadden zo óók een topdag).

Deze kleine held verdient een ster
Batman versus Super…. eh, Plandelman!
Koninklijk bezoek: Prinses Peach
Ook de Teenage Mutant Ninja Turtles waren op koopjesjacht
Nog een collega die het plandelen heeft uitgevonden: Wall-E
Het is weer eens wat anders dan een afvalknijper

The Force is strong in these ones

Maar waar was Super Mario?
De liefde is wederzijds!
Liever niet knuffelen
Liever wel knuffelen
Parkeerplek genoeg in hartje 030

Anton Damen

De carrière van film-en gamejournalist Anton Damen (antondamen.net) begon bij Veronica Magazine en Preview. Inmiddels werkt deze veelkijker al dik een decennium voor toonaangevende festivals als IFFR en NFF, en voor Eye Filmmuseum. Het aanbod van De Nuk om regelmatig de Utrechtse bioscooppareltjes te tippen was er natuurlijk een uit de categorie an offer you can't refuse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *