livestream

Online Mediacafé: Het songfestival in Nederland

Dit jaar belooft een bijzondere editie te worden van het Eurovisie Songfestival. Nederland is voor het eerst in ruim 40 jaar weer gastland. Hoe ging dat destijds? In het online Mediacafé op zondag 16 mei nemen collectiespecialisten Theo Verbruggen en Tom van den Oetelaar van Instituut Beeld en Geluid je mee langs de Nederlandse edities van het Songfestival.

Veertig jaar geleden waren er nog maar 19 deelnemers en zij zongen hun lied begeleid door een heus orkest. Bewegende decors waren destijds bijzonder en zelfs omstreden. 

Hearts of Soul en Hans van Willigenburg
Collectiespecialisten Theo Verbruggen en Tom van den Oetelaar nemen je mee langs de Nederlandse edities van het Songfestival. Samen met oud-deelnemers Bianca en Stella Maessen (Hearts of Soul), kenner van het Metropole Orkest Bas Tukker, decorontwerper Roland de Groot en Hans van Willigenburg, de allereerste greenroom presentator in een tijd dat het nog niet eens een greenroom werd genoemd. De presentatie van dit online Mediacafé is in handen van Theo Verbruggen, oud-verslaggever bij het NOS Journaal en Tom van den Oetelaar, verslaggever bij Omroep Brabant. Samen deden ze verslag van tientallen songfestivals.  

Livestream
De livestream van het Mediacafé is zondag 16 mei van 14.00 tot 15.30 uur. De toegang is gratis, je moet wel vooraf reserveren via bibliotheekutrecht.nl. Je krijgt de link naar het programma dan per mail toegestuurd.  

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *