Utrechts nieuws

‘Ontspannen’ jaarwisseling, goededoelenrestaurant Happietaria in Molen de Ster

‘Ontspannen sfeer en geen grote openbare incidenten tijdens jaarwisseling’

De jaarwisseling in Utrecht is relatief overzichtelijk en voor de meeste inwoners en bezoekers feestelijk verlopen. Dat laat de gemeente Utrecht weten. “De sfeer in de gemeente was over het algemeen ontspannen en er waren geen grote openbare orde incidenten. Ook waren de incidenten die plaatsvonden tijdens de jaarwisseling beheersbaar, maakte de gemeente op uit de voorlopige rapportages van politie, brandweer en de ambulancedienst. Er waren wel diverse meldingen van vuurwerkoverlast, kleine branden (ondergrondse containers), vernielingen (onder andere bushokjes) en autobranden.”

Deze cijfers (over de periode 31 december 18.00 uur tot en met 1 januari 06.00 uur) zijn gebaseerd op de voorlopige rapportages van de politie en brandweer over het verloop van de jaarwisseling. – Gemeente Utrecht

Lees meer op de website van de gemeente Utrecht.

 

Aantal inwoners van Utrecht afgelopen jaar met 5.000 gestegen

Na Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zijn er in Utrecht de meeste inwoners bij gekomen, namelijk 5.000. Een van de redenen van de groei is dat er meer baby’s werden geboren dan dat er mensen overleden: de natuurlijke aanwas was in de gemeente 8 per 1000 inwoners. In Utrecht was de aanwas vanuit het buitenland geringer dan in de drie voorgenoemde steden. Er was zelfs sprake van een klein binnenlands vestigingsoverschot, wat betekent dat het aantal vestigers (immigranten) groter is dan het aantal vertrekkers (emigranten).

Op de website van het CBS is meer informatie te vinden.

 

Half miljoen extra voor Utrechters met laag inkomen

De gemeente Utrecht trekt vanaf 1 januari een half miljoen euro extra uit voor groepen Utrechters met een laag inkomen. Het bedrag van de  Individuele Inkomenstoeslag voor alleenstaanden stijgt, en stellen met kinderen op het voortgezet onderwijs komen eerder in aanmerking voor toeslag.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Utrecht.

Pop-up restaurant Happietaria vestigt zich dit jaar in Molen de Ster

Op 30 januari opent het pop-up restaurant Happietaria in Molen de Ster in Lombok. Happietaria wordt volledig gerund door vrijwilligers, en de opbrengst van het tijdelijke restaurant gaat naar het goede doel. Dit jaar is dat een project van ZOA, een stichting die zich inzet voor voedselzekerheid in Zuid-Soedan. Het restaurant blijft open tot 9 maart.

Lees meer op de website van het AD.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *