Dat kan beter

Omwonenden Nicolaaskerkhof willen van bankje af maar gemeente plaatst er zes bij

  • Door Redactie
  • |
  • 30 juli 2021
  • |
  • 14 reacties

Een bankje op het Nicolaaskerkof bleek een verzamelplek van verwarde mensen. De overlast die daardoor ontstond was voor omwonenden reden om aan de gemeente te vragen of het bankje verwijderd kon worden. Na overleg kwam er een compromis: het bankje zou verplaatst worden. De praktijk was anders. Er werden door de gemeente maar liefst zes bankjes bijgeplaatst. Robin van Essen, voorzitter van buurtcomité Twijnstraat en omstreken, begrijpt er niets van. “Je vraagt om een emmertje water om de brand te blussen en de gemeente gooit zes jerrycans benzine op het vuur.”

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

14 reacties

  • Hubert schreef:

    Hoe verzin je het? Hier zou ik ook wel klaar mee zijn.

  • Terry schreef:

    Waarschijnlijk bedacht door een verwarde topambtenaar met een milde drugsverslaving. Die als gevolg van zijn bestaanswijze onbekwaam geworden is om mails te beantwoorden.

  • Ludo Wagenaar schreef:

    Prachtig voorbeeld van hoe overleg met de gemeente werkt. Ze horen je wel maar luisteren niet.

  • Harry schreef:

    De humor ligt op straat. In dit geval op het Nicolaaskerkhof. Ben benieuwd naar het vervolg. Nog zes bankjes erbij?

  • Paul schreef:

    Moeten we Nederland dan gaan inrichten op verwarde en gestoorde mensen? Dan moeten er heel wat bankjes verdwijnen. En nog veel meer, want de opvang, hulp en begeleiding van verwarde mensen is ver beneden peil.
    Beter richten we ons op betere opvang voor verwarde mensen.
    Misschien kunnen we daar eens over praten op een van de bankjes?

  • jos stelling schreef:

    Beste Robin, maak de verwarde mensen lid van het buurtcomité. Volgens mij zijn ze ook omwonenden. Alcohol en slapen zijn de problemen en verboden toch? Er moet iemand zijn die het voor ze opneemt. De stad is er juist ook voor verwarde mensen.

  • Evelien schreef:

    Het is een beetje onguur plekje geworden. Dat geldt soms ook voor het Zocherpark waar al dan niet verwarde mensen (vaak wachtend op de openstelling van het Leger de Heils) voor een onveilig gevoel zorgen. Meer handhaven zou prettig zijn.

  • Henry Langemeijer schreef:

    De opvang van verwarde mensen moet zonder meer beter. Maar ontkennen dat er een probleem is voor de buurt is makkelijk praten. Dat de gemeente tegen de afspraken in een aantal bankjes bijplaatst is niet te begrijpen.

  • Drs. C. Nijntje schreef:

    het gaat dus niet om de bankjes maar om wie erop gaan zitten. Op dit moment is sowieso iedereen verdacht die zomaar op een bankje gaat zitten en met een capuchon op naar zijn telefoon zit te gluren. Terecht en vaak niet eens gevaccineerd. Nu ze niet meer op de grond zitten, maar op een bankje is een bewijs van bekwaamheid, scherpte en intelligentie (QR-code op zijn telefoon) noodzakelijk. De geestelijke gesteldheid van ‘de handhavers’ wordt dan het volgende probleem.

  • Onno Wiersma schreef:

    “Maak de verwarde mensen lid van het buurtcomité.” Ik heb de indruk dat hier iemand behoorlijk het zicht op de werkelijkheid kwijt is.

  • jos stelling schreef:

    Beste Onno, ik begrijp dat u weet waar de grens ligt. Bij het zicht op de werkelijkheid kan echter een beetje ironie geen kwaad.

  • Toine Goossens schreef:

    Waar hebben we geen last van? Dat is de vraag.

    Het aantal initiatieven in de stad om overlast in de directe leefomgeving te weren neemt hand over hand toe. Soms terecht en soms niet terecht.
    Samenleven houdt in dat we niet alleen op de wereld zijn. Dat er anderen of andere belangen zijn die de openbare ruimte in de directe leefomgeving invullen. We zijn niet alleen in deze stad en als het aan het GroenLinks/D66 college ligt stijgt het aantal inwoners van 2.600 naar 3.600 per km².

    De strijd om wie de openbare ruimte mag invullen zal dus groter worden, en feller. Dit voorbeeld gaat niet over een tegenstelling tussen de gemeente en burgers, maar tussen burgers onderling. De burgers rondom het Nicolaaskerkhof spreken daarbij niet de burgers aan die mede gebruik van de openbare ruimte maken, maar de gemeente. Dar is op dit moment de dominante insteek.

    Hoe sterker de stad segregeert, hoe meer burgers in bubbels gaan leven waarbij zij zich weinig gelegen laten liggen aan de manier waarop andere burgers hun bubbel invullen, hoe meer botsingen tussen burgers zullen optreden.

    Het is niet de oplossing om de gemeente die botsingen te laten oplossen. Wij zullen dat samen moeten doen: ‘Utrecht zijn we samen’, is de leus van het college van B&W.
    Dat begint met ‘wederkerige burgerbetrokkenheid’, met contact en met overleg, en met betrokkenheid van iedereen.

    In dit geval zijn de medegebruikers van het Nicolaaskerkhof niet betrokken. Laten de aanwonenden daar eerst mee beginnen.

  • Hans schreef:

    Potentieel het mooiste pleintje van heel Utrecht! Maar op dit moment een parkeerplaats..
    Maak er een openbare ruimte van met hier en daar een bankje en terrasje, gezellig joh. Komt het Centraal Museum ook ten goede. Ontzettend jammer dat er auto’s staan op zo’n mooie plek. Weg die dingen.

  • Peet jansen schreef:

    Gemeente
    Jullie staan zover van burgers af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *