Intentieverklaring

Nieuwe snelfietsroutes naar Utrecht

Er komen nieuwe snelfietsroutes in de provincie Utrecht. Die lopen van IJsselstein en Nieuwegein en van Woerden naar Utrecht. De exacte route is nog niet bekend, maar wethouders uit deze plaatsen hebben samen met gedeputeerde Dennis Straat een verklaring voor de aanleg ondertekend.

De nieuwe routes (pdf download) lopen van IJsselstein via Nieuwegein en van Woerden naar Utrecht. De komende maanden wordt onderzoek gedaan naar hoe deze routes moeten lopen, hoe de routes gerealiseerd worden en hoe de financiering tot stand komt. De provincie betaalt 65 procent van de route en de gemeenten 35 procent. Alle belanghebbenden en mensen die langs de toekomstige route wonen, worden uitgenodigd om hun visie op de plannen te geven tijdens inloopavonden.

Op maandag 8 april ondertekenden Lot van Hooijdonk (Utrecht), Arjan Noorthoek (Woerden), Ellie Eggengoor (Nieuwegein), Peter Bekker (IJsselstein) en gedeputeerde Dennis Straat de intentieverklaring waarmee ze laten zien zich in te zetten voor het snel realiseren van de fietsroutes. Na de intentieverklaring volgen aan het eind van het jaar de uitvoeringsovereenkomsten. In de uitvoeringsovereenkomsten wordt het exacte tracé en de vormgeving van de routes vastgelegd. Een aannemer kan dan aan de slag om de diverse aanpassingen, omleggingen en uitbreidingen op de routes uit te voeren.

Het doel van de fietsroutes is het gebruik van de fiets te bevorderen. De routes tussen IJsselstein en Utrecht en Woerden en Utrecht worden daarom met prioriteit aangelegd. Zo krijgen fietsers op snelfietsroutes vaker voorrang op auto’s en kunnen zij veilig fietsen op brede paden. Meer info over de routes is hier te vinden.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *