Best Kept Secret

Muzikant Maurits Westerik nieuwe festivaldirecteur Best Kept Secret

Beeld: Eric de Redelijkheid / Flickr

De Utrechtse muzikant Maurits Westerik wordt de nieuwe festivaldirecteur van Best Kept Secret. Hij neemt vanaf volgend jaar het stokje over van oud-directeur Robert Swarts over.

Het nieuws kwam voor de Utrechter vrij onverwacht. Toen hij gebeld werd door Swarts was hij bezig in zijn studio met het opnemen van een demo. “Ik was nogal overvallen, maar al snel voelde het heel erg goed: in de afgelopen vijftien jaar heb ik alle hoeken en gaten van de muziekindustrie gezien, die hebben zich nu verzameld in een nieuwe uitdaging”, vertelt Westerik aan muzieksite 3voor12.

Het festival is geen onbekende voor de Utrechtse muzikant. Hij vertelt 3voor12 dat hij sinds de eerste editie een vaste bezoeker is. En ook trad hij er drie jaar geleden op met zijn band bewilder. “Ik werd altijd al gastvrij ontvangen en voel me hier thuis. Ik vind het prachtig hoe het publiek alle soorten muziek omarmt”, vertelt hij aan 3voor12. Als directeur wil hij ook nadrukkelijk invloed hebben op de inhoud van het festival. Hij gaat daarom snel koffiedrinken met programmeur Roel Coppen om te kijken wat er volgend jaar anders kan.

De achterkant van de muziekindustrie is voor Westerik ook geen onbekend terrein. Naast zanger en gitarist in bewilder is hij ook werkzaam voor de Nederlandse afdeling van de Beggars Group. Zij zijn de vertegenwoordigers van verschillende platenmaatschappijen in Nederland.

De komende tijd wordt erg druk voor de muzikant. Naast zijn werkzaamheden heeft hij samen met de bandleden van Bewilder besloten om een nieuwe album te gaan maken. Naar eigen zeggen is dat allemaal geen probleem en is hij altijd al goed geweest in veel dingen tegelijk doen.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *