Koningsnacht

Geen feest op de Neude? Mooi Weer op Straat gaat terug naar de straat

Mooi Weer op Straat tijdens een ander feestje - Foto: Mooi Weer op Straat

Op de Neude wordt dit jaar tijdens Koningsnacht geen feestje gegeven. Een deceptie voor Utrechters, maar ook voor bands die er op zouden treden, zoals Mooi Weer op Straat. De band gaat terug naar waar ze ooit begon: de Utrechtse straat.

Mooi Weer op straat nam het heft in eigen handen en vroeg op Facebook of iemand een plek beschikbaar wilde stellen zodat ze tóch op kunnen treden. Ze hebben contact met iemand van de Postillon, misschien kunnen ze voor de kroeg spelen, op het bruggetje. Jorik: “We gaan rond zonsondergang gewoon lekker een uurtje of twee muziek maken.”

De mannen van Mooi Weer op Straat mochten twee jaar geleden en het jaar daarvoor de Neude laten dansen tijdens Koningsnacht. “Dat waren hele leuke ervaringen”, vertelt bandlid Jorik. “Het was is heel druk, iedereen heeft zin om te feesten. We zijn begonnen als straatband aan de Oudegracht, en vier jaar later stonden we versterkt op een groot podium. Dat was een mooi moment.”

Mooi Weer op Straat gaat dus de straat weer op. Ja, ook bij slecht weer – anders dan de naam doet vermoeden. “We zien wel hoe het uitpakt. Misschien gaan we dan naar binnen. We bouwen er sowieso een feestje van.” Jorik: “De naam Mooi Weer op Straat geeft vooral het gevoel weer. Als je onze muziek hoort, krijg je het gevoel dat het mooi weer is. Het laat zien dat het bij ons ook om het enthousiasme gaat.”

Het is nog niet helemaal zeker of Mooi Weer op Straat vrijdag kan optreden bij de Postillon. Dat laten ze weten op hun Facebookpagina.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *