Uittips

Waar kan ik heen? Koningsnacht en Koningsdag

Foto: 7th Floor Recordings/Facebook

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag is er veel te doen in Utrecht. Heb je nog geen plannen of zie je door de bomen het bos niet meer? Uit het grote aanbod aan feestjes, vrijmarkten en evenementen hebben wij er een paar uitgepikt.

In Koninklijke Stathe
Op koningsnacht is er in eetcafé Stathe traditiegetrouw ‘In Koninklijke Stathe’. Tijdens de editie op 26 april begint het feest om 18:00 uur. Om 20:00 uur speelt Elsa Lester haar gitaarpopnummers en daarna staat rockband Melonhead op het podium. Als het programma buiten afgelopen is, gaat het binnen verder met dj DNNS.

Stille disco
Sinds 2017 organiseert de Silent Disco Club een disco in de Autoweerd Garage. Op je koptelefoon kun je kiezen uit verschillende kanalen met verschillende soorten muziek. Voor dit evenement hoef je niet te betalen, maar een donatie doen mag. Er zijn 200 koptelefoons beschikbaar, dus de capaciteit is beperkt.

Meer informatie is hier te vinden.

Vrijmarkt en muziek op het Willem van Noortplein
Op het Willem van Noortplein heeft muziekwinkel Muziek Staffhorst Vinyl een programma gemaakt voor jong en oud. Vanag 9.00 uur is er een kinderkleedjesmarkt en om 11.00 treedt Van Piekeren op met een speciaal kinderprogramma. Daarna speelt onder andere Beatles-tribute One After 909 op het plein. Tussen de optredens door draaien de medewerkers van Muziek Staffhorst Vinyl platen uit de platenbakfiets.

Koningsspelen en optredens in Leidsche Rijn
Ook in Leidsche Rijn Centrum wordt koningsdag gevierd met de traditionele vrijmarkt (die al om 7.00 uur begint) en zijn er koningsspelen. Daarnaast zijn er ook optredens van verschillende bands en dj’s. Voor de vrijmarkt en de koningsspelen moet je je op deze website opgeven. Daar is ook het hele programma te vinden.

Alternatieve disco
Tijdens de alternatieve dicso Ballroom Blitz hoor je in dB’s de beste meespring- en stampnummers. Zoals ze zelf zeggen is dit het perfecte evenement voor mensen die niet willen verzuipen is al het oranje en hutjemutje willen lopen op de vrijmarkt. Om 22.00 uur begint het en om 03.00 uur gaat de muziek weer uit. Toegang is gratis en meer informatie is hier te vinden.

Toch feest op het Lucasbolwerk
Dat er geen buitenpodium op het Lucasbolwerk staat, betekent niet dat een geen feest is. In café De Stad kun je op 26 april vanaf 21.00 uur dansen op de platen van dj Xtra Small. En de 27e is het vanaf 15.00 uur al feest met dj De Vinylmaster en later dj Blue Wine.
Bij Tilt! gaan op koningsnacht vanaf 21.00 uur Maximá’s heupen op Tilt!. Het wordt een warmbloedig dansfeest met koud bier. Met kwaliteitshouse, obscure meezingers en tropische klappers. Alle evenementen zijn gratis te bezoeken.

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *