Koningsdag

Toch nog feestjes op Utrechtse pleinen tijdens Koningsdag

In de horeca wordt ook veelvuldig Engels gesproken

Op een aantal pleinen in Utrecht zijn toch feestjes tijdens koningsnacht en koningsdag. Op het Janskerkhof, de Neude en het Domplein worden in afgeslankte vorm toch een aantal evenementen georganiseerd.

Eerder maakten horecaondernemers bekend geen feesten te organiseren tijdens koningsnacht en koningsdag. Dit kwam door een combinatie van dure vergunningen en het feit dat de feesten al om 18.00 uur moesten stoppen, waar de ondernemers graag twee uur extra hadden gekregen. Nu heeft een aantal ondernemers toch een vergunning gekregen en komt er volgens de gemeente een koningsdag light, schrijft AD/Utrecht.

Op het Janskerkhof organiseren de ondernemers een laagdrempelig feest dat zich richt op publiek van boven de 18 jaar. Ook houdt het Utrechts Studenten Corps hun jaarlijkse dansfeest. Op de Neude verzorgt een dj achtergrondmuziek en is er een mobiele tap.

De gemeente heeft volgens de krant de eigenaren van grand café Lebowski en Walden gevraagd om een groot feest op het Domplein te organiseren. Tot nu toe willen de eigenaren het feest vooral beperken tot hun terrassen. De reden hiervoor zijn de vergunningen. Ze zeggen niet opnieuw tegen dezelfde problemen aan te willen lopen die er eerder voor zorgden dat er geen feesten leken te komen.

Vanwege de hoge kosten van de vergunningen wilden de horecaondernemers de feesten langer door laten gaan. De gemeente wilde dat op koningsdag alle activiteiten na 18.00 uur worden gestaakt. Hier blijft de gemeente aan vasthouden. Vanwege de hoge prijs voor een vergunning hebben de cafés aan het Lucasbolwerk besloten om geen feest te organiseren.

Omdat het lang onduidelijk was of er wat te doen was op de pleinen in de binnenstad besloot een aantal mensen in het Griftpark een eigen feest te houden. Onder de noemer ‘Koningsrave – We doen het zelf wel’ vragen zij mensen om naar het park te komen en een draadloze speaker mee te nemen om op die manier met veel mensen een feestje te kunnen vieren.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *