Koningsnachtnet

Handig: nachtbussen tijdens Koningsnacht

U-OV en Syntus zorgen er samen voor dat alle Utrechters tijdens Koningsnacht, in de nacht van 26 op 27 april, veilig thuis komen dankzij het Koningsnachtnet. Gedurende (bijna) de hele nacht rijden bussen van en naar de stad. De vervoerders raden aan om van tevoren voldoende saldo op je OV-chipkaart te zetten. Er gelden namelijk aangepaste tarieven. 

Op de websites van U-OV en Syntus zijn overzichten van lijnen en vertrektijden te vinden.

Abonnementen en studentenreisproducten zijn op het Koningsnachtnet niet geldig. De vervoerders waarschuwen mensen om genoeg saldo op hun kaart te zetten: het borgbedrag is deze nacht € 8,- in plaats van de reguliere € 4,-. Afhankelijk van je bestemming, betaal je € 4,10, € 6,20 of € 7,20 voor je rit.

Voor wie geen OV-chipkaart heeft of wil of kan gebruiken, is het mogelijk om voor € 7,20 een los kaartje te kopen in het speciale verkooppunt. Dit kan op 26 april vanaf 21:30 uur. Het verkooppunt is te vinden in de hal van Utrecht CS (aan de Jaarbeurskant, nabij haltes C en D). Er wordt geen contant geld geaccepteerd.

Auto’s uit binnenstad geweerd
In het vrijmarktgebied (paarse lijn) geldt vanaf vrijdag 26 april 15.00 uur tot zaterdag 27 april 23.00 uur een parkeerverbod. De rest van de binnenstad mag je vanaf vrijdag 26 april 16.00 uur tot zaterdag 27 april 23.00 uur alleen uitrijden (via de Tolsteegbrug), maar niet inrijden. Het gaat om het gebied binnen de oranje lijnen op de kaart hieronder. Er zijn ook minder parkeerplaatsen. Gevaarlijk geparkeerde auto’s kunnen worden weggesleept.

Kaartje: Gemeente Utrecht

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *