Feesten

Er is in Utrecht genoeg te doen op Koningsdag en Koningsnacht 2019

Foto: 7th Floor Recordings/Facebook

De ‘We doen het zelf wel – Koningsrave’ in het Griftpark gaat niet door: er was zo veel animo voor het evenement, waardoor het niet meer in goede banen te leiden zou zijn. Maar gelukkig wordt er in de rest van de stad genoeg georganiseerd. 

Het leek er op dat het een karige bedoeling zou worden in Utrecht tijdens Koningsdag, vanwege beperkende vergunningen. Daarom besloten twee vrienden hun eigen feestje te organiseren in het Griftpark onder de noemer ‘We doen het zelf wel – Koningsrave’. Dit evenement is echter gecanceld vanwege de grote interesse. Eind februari gaven meer dan 900 mensen al aan interesse te hebben om naar het evenement te gaan.

De initiatiefnemers laten op de Facebookpagina van het evenement weten dat de techniek, die aan de basis van het idee staat, het grootste struikelblok is. Muziek zou niet in goede banen te leiden zijn met grote aantallen. De initiatiefnemers zijn zich bovendien bewust van het feit dat de veiligheid rondom Koningsdag op scherp staan, door de recente gebeurtenissen in Utrecht. “Qua veiligheid en orde is het niet meer te beheersen zonder voldoende voorzieningen (beveiliging, EHBO, etc.). Het is niet onze ambitie daar tijd/geld in te steken”, schrijven de initiatiefnemers. “Het laatste wat wij willen is onrust veroorzaken.”

Dit is er wél te doen

We maakten eerder al bekend dat ondernemers op het Janskerkhof een laagdrempelig feest organiseren, en dat het Utrecht Studenten Corps haar jaarlijkse dansfeest organiseert. Op de Neude verzorgt een dj achtergrondmuziek en is er een mobiele tap.

 

HE:LEEN

Ook laat HE:LEEN weer van zich horen. Met twee pop-up podia, bands, dj’s, een markt door lokale bewoners en een kindervrijmarkt wordt Koningsdag op Rotsoord gevierd. Voor deze editie gaat HE:LEEN de samenwerking aan met Klein Berlijn, Taplokaal Gist en Kinderboerderij Nieuw-Rotsoord. Thaïti, Le Garage en Lazarus Revival geven optredens, en op De Trip (het plein tussen De Helling, Klein Berlijn en Taplokaal Gist) draaien lokale dj’s GNOE, Cees Bruinsma, DJ Samstag en Rochelle Dietz muziek uit alle windstreken. Tot slot wordt de boomgaard van Kinderboerderij Nieuw Rotsoord omgetoverd tot een kindervrijmarkt.

HE:LEEN | Koningsdag op Rotsoord vindt plaats van 12:00 tot 18:00 en is gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op www.dehelling.nl/rotsoord

 

Fimcafé: SlapFunk Kingsday

Het Filmcafé organiseert SlapFunk Kingsday, een evenement dat om vier uur ’s middags begint en om vier uur ’s nachts is afgelopen. Dj’s die zullen draaien zijn: Samuel Deep, Julian Alexander, Anil Aras, Locklead, Mauro Moreno en BALU.

Entree is gratis tot 19:00 uur, daarna kost een ticket € 8,00

 

Koningsdag Open Air

Je kunt ook even langsgaan bij Koningsdag Open Air. De Weerdsingel oostzijde wordt omgetoverd tot een ware stage. “We gaan met hulp van jullie de hele kade kapot dansen”, aldus de organisatie op Facebook. “Verwacht ook side entertainment met spelletjes, photobooth en kan je jezelf laten beglitteren door onze glitterchicks (voor wat extra shine).”

Je kunt gratis aanschuiven

 

Minifestival aan de werf

The 7th Floor Recordings organiseert een gratis minifestival in de Grote Catacomben, aan Oudegracht 219 aan de werf. Het feestje duurt van 13:00 tot 22:00 uur, en koud bier kost € 2,50. “Buiten en binnen, bier en wijn, chillen en dansen op de beats van local underground residents”, aldus de organisatie.

Entree is gratis

 

Diep in de Groef – 100% NL

“Denk nu niet meteen in beperkingen, want alles kan nog steeds. Meezingen met Hazes, lekker dansen op The Mauskovic Dance Band, hard gaan op Ray Fuego, sleazen op Mozes and the Firstborn, dromen op Eefje de Visser of hulpeloos zijn met Manita”, schrijft EKKO. “Pfoe, wat doorbreekt dat kikkerland toch veel muzikale grenzen.”

Vanaf 23:00 uur, tickets kosten € 7,50 in de voorverkoop, en € 8,00 aan de deur. 

 

Copacabajes

In de Utrechtse gevangenis aan het Wolvenplein wordt tijdens Koningsdag gefeest. Vanaf 12:00 uur kun je terecht bij het foodplein, en is de bar open voor vers getapt bier.

Entree: gratis

 

Kingsday in TivoliVredenburg

‘Het is niet elke dag Koningsdag, dus strikten we voor ons Kingsday-feestje een extraspeciale headliner: niemand minder dan funk soul brother Fatboy Slim!”, TivoliVredenburg heeft er zin in. De dj’s van Pablo Discobar zijn ook van de partij en doen wat ze al regelmatig doen in TivoliVredenburg: disco, funk, house, het is er allemaal. De School resident Elias Mazian en het Utrechtse duo SHMLSS zijn volgens TiVre’de kers op de oranje tompouce’.

Het evenement begint om 22:00 uur, tickets kosten € 33,50

Wie in de middag al wil dansen bij TivoliVredenburg, kan naar de Leuk Dat Je D’r Bent Band. Het repertoire bestaat uit bekende covers die zorgvuldig zijn geselecteerd op feestwaardigheid.

Dit feest begint om 16:00 uur, tickets kosten € 7,50.

 

Koningsnacht

 

Tropicalismo

Tijdens Koningsnacht opent EKKO haar deuren voor Tropicalismo. In EKKO kun je de nacht in duiken voor, zo zeggen ze het zelf, een trip door de muzikale jungle. De line-up van Tropicalismo bestaat uit Ajabu (Wessel Kuijpers), Tim Jules (Jules Timmers) en Eindbaas (Thomas Vos).

De deuren gaan om 23:00 uur open, tickets kosten in de voorverkoop € 13,00 en an de deur € 14,00. 

 

Knaldrang

Wie met techno, electro en house zijn of haar Koningsdag wil inluiden, kan terecht bij Knaldrang in TivoliVredenburg. In de Pandora zullen o.a. Bokoesam en Latifah draaien, In Cloud Nine zijn o.a. Purple Disco Machine, Lovestäd (live) en Pitto te bewonderen, en De Sluwe Vos is er ook bij.

De zaal gaat open om 22:00 uur, tickets kosten € 27,50.

 

Verbluft in Bassment

Wie beter gaat op hiphop, kan van 22:00 tot 03:00 uur terecht bij Bassment op de Voorstraat. De line-up bestaat uit George Felix, Jay Larue, Gunza, Zack & Greco, Justin Tribe en Devante.

Reguliere tickets kosten € 13,00.

 

De Zoete Danserette

De Danshal, Wasserette en Zoete Zin bundelen dit jaar hun krachten en vieren gezamenlijk Koningsnacht in De Helling. “De line-up wordt de komende weken bekend gemaakt, maar reken op de hardste dancehall, de freshte soca, de zonnigste reggaeton en de lekkerste latin vibes”, aldus de organisatie.

Bij De Helling ben je welkom vanaf 23:00 uur, tickets kosten in de voorverkoop € 17,00. 

 

WAS.

Bij WAS. zullen Tommy Four Seven, Talismann en Parrish Smith hun kunsten vertonen.

De deuren gaan open om 23:00 uur, tickets kosten € 18,50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *