winactie

De Muze van Utrecht nu in het Louis Hartlooper Complex: een verhaal over durf, lef en liefde

 • Door Redactie
 • |
 • 15 september 2021
 • |
 • 1 reactie

De film was al serie al te zien op RTV Utrecht maar op zaterdag 25 september wordt in het Louis Hartlooper Complex De Muze van Utrecht voor het eerst in zijn geheel vertoond. Martin de Vries, onder meer bekend van zijn prijswinnende film Camino, volgt daarin de weg die de familie Barendregt aflegt om van een bouwval een hotel te maken.

Na het veel te vroege overlijden van hun beide partners Anna en Rik krijgen broer en zus Paul en Cocky Barendregt een steeds hechtere band met elkaar. Dit resulteert in de aankoop van een vervallen stadshotel aan de Tolstreegsingel die zij samen met hun gezamenlijke dochters Bo, Puk en Belle nieuw leven proberen in te blazen. Een uitdagend project wat niet zonder slag of stoot verloopt en waar de verhoudingen tussen elkaar danig op de proef worden gesteld. Als klap op de vuurpijl kunnen ze na 3 jaar bloed, zweet en tranen de deuren niet openen door de Corona-crisis. Met vallen en opstaan en met behulp van de verborgen aanwezigheid van hun overleden geliefden trachten zij alsnog hun doel te bereiken.

Op De Nuk verklaarde de Vries eerder zijn film als volgt: “In feite is het hotel een eerbetoon aan hun partners. De documentaire laat zien hoe de geest van de overledenen tijdens de verbouwing op de achtergrond een belangrijke rol speelt. Daarmee is het veel meer dan een aflevering van “Ik vertrek”. Het is een verhaal over durf, lef en liefde.”

De voorstelling is om 14.00 uur. Na afloop van de film is er een Q & A door de journalist Cees Grimbergen.

De Nuk mag 2 keer 2 kaartjes weggeven voor De Muze van Utrecht. Stuur een mail naar redactie@denuk.nl. Ovv: De Muze van Utrecht. Winnaars krijgen uiterlijk 22 september bericht.

Bekijk hieronder de trailer.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

 • margriet hoogendoorn schreef:

  Wat heb ik op de lokale TV al genoten van deze ‘bouw activiteit’. Gekeken en als het maar weer kwam, weer gekeken.
  Bioscoop lukt mij niet op korte termijn, maar ik hoop zo de film een keer te kunnen zien.
  Wonder dat ik zo vrolijk wordt van alle wel en wee, maar ook van het doorzettingsvermogen
  van deze familie.
  Margriet Hoogendoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *