hiphop klassiekers

Mad Izm: een avond hiphop classics in De Helling

Na vier uitverkochte edities in Kytopia gaat Mad Izm verder in poppodium De Helling. De eerste editie is op vrijdag 12 april. Volgens promotor Lévi Smulders verandert er niks, behalve dat het geluid een stuk beter wordt.

Het feestje is ooit ontstaan in Kytopia en verhuist vanwege de sluiting van het pand naar De Helling. “De locatiemanager, Jasper, van Kytopia vond het ongeveer twee jaar geleden dat het tijd werd voor een goed feestje met hiphop klassiekers”, vertelt Smulders. In het pand aan de Oudegracht werd het feest inmiddels vier keer gehouden en was het vier keer uitverkocht.

“Qua doelgroep richten we ons op eind twintigers en begin dertigers. Mensen die de jaren 90 bewust hebben meegemaakt”, vertelt de promotor. “En we proberen ons te richten op de echte liefhebber. Dat doen we door onze tone of voice en door de plekken waar we dit promoten. Het is minder commercieel dan andere hiphopfeestjes.”

Tijdens de avond zullen niet alleen grote namen te horen zijn. Ook de underground van de hiphop komt aan bod. “Daarbij moet je denken aan namen als J Dilla en A Tribe Called Quest. Zij komen uit de conscious hiphop. Dat is minder gangster en gaat over de maatschappij. Door middel van de muziekkeuze proberen we ons te onderscheiden van andere feestjes”, legt hij uit. “Dit is misschien meer voor de liefhebber.”

Aan het concept verandert niks na de verhuizing. “Het geluid wordt wel beter”, licht Smulders toe. “We hebben in De Helling een betere geluidsset dan Kytopia.” Die hele set is onlangs ook nog vervangen. “Het was al het neusje van de zalm, maar verouderd. Nu hebben we een nieuw neusje van de zalm.”

Mad Izm vindt voor het eerst in De Helling plaats op vrijdag 12 april. De deuren gaan om 23.00 uur open en de kaarten zijn hier te koop.

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Zure Man schreef:

    Haha de ‘locatiemanager’ van Kytopia. Die gast is zelf DJ en produceert 90% van de feesten daar. Hij heeft Mad Izm zelf opgezet en nu naar de Helling gebracht. Beetje jammer dat de Helling er nu met de eer vandoor probeert te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *