Utrechts nieuws

Maaltijdbezorger overleden na ongeluk, school ontruimd en Rode Hesjes in Utrecht

Central Park zal pronken tussen het Stadskantoor en De Syp

Wat gebeurt er nog meer in de stad? Een kort overzicht uit de andere media.

 

Bouw van Central Park gestart

De bouw van Central Park is vandaag gestart. Het is geen park, maar een gebouw dat zal verrijzen tussen het Stadskantoor en De Syp. Central Park wordt volgens Bouwput Utrecht het kleine broertje van het stadskantoor. Maar echt klein is de kantoortoren zeker niet. Het gebouw wordt 90 meter, net zo hoog als de buren. Op 45 meter krijgt het een transparante verdieping: een groene ruimte die het gebouw opdeelt in twee delen.

Lees meer op CU2030

 

15-jarige maaltijdbezorger overleden na ongeluk op ASW

Woensdagavond vond een ernstig ongeluk plaats tussen maaltijdbezorger op de fiets en een automobilist. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van bushalte Patrimoniumstraat op de Amsterdamsestraatweg. De fietser stak over, en had een auto over het hoofd gezien. Deze kon niet op tijd remmen. De klap was zo heftig dat de fiets van de jongen in tweeën brak, meldt het AD. De 15-jarige jongen is later aan zijn verwondingen overleden.

Lees meer op de website van het AD

 

5-jarig kind uit raam gevallen

In Zuilen is gisteravond een 5-jarig kind uit een raam gevallen. Het raam zou zich op de eerste verdieping bevinden.

 

School ontruimd in verband met telefonische dreiging

Gisterenmiddag is een school aan de Europalaan in Kanaleneiland ontruimd geweest omdat iemand dreigingen had geuit over de telefoon. De politie liet gisteren al weten een verdachte te hebben aangehouden.

 

Rode hesjes protesteren in Utrecht

Zondag zullen ‘Rode Hesjes’ protesteren in de binnenstad. De organisatie wil zich met de protestmars uitspreken tegen ‘polariserende politici’ en tegen ‘het neoliberale systeem’. De Rode Hesjes zullen zondag protesteren vanaf 1 uur, op de Neude. Ze zijn het beleid van Rutte zat en willen ‘eerlijke lonen, betaalbaar wonen, een sterke publieke sector (zorg, onderwijs, openbaar vervoer), en een zowel duurzame als inclusieve samenleving’.

Lees meer op de Facebookpagina van de Rode Hesjes

 

Dick Advocaat stopt als trainer bij FC Utrecht

Dick Advocaat maakt dit seizoen af, maar daarna stopt hij als trainer bij FC Utrecht. De trainer heeft aangegeven dat het voor FC Utrecht beter zou zijn als de club kiest voor een langetermijnstrategie. De club respecteert zijn keuze.

Lees meer op de website van FC Utrecht

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *