Eclectisch festivaloptreden

Le Guess Who? publiceert video van festivaloptreden Anoushka Shankar & Manu Delago met Metropole Orkest in 2018

Anoushka Shankar, dochter van de legendarische Ravi Shankar, wordt beschouwd als een van ’s werelds meest gerenommeerde sitarspelers. In 2018 trad ze samen met de Oostenrijkse percussionist Manu Delago – die eerder ook werkte met Björk – en de 27-koppige strijkerssectie van het Metropole Orkest, op tijdens Le Guess Who?.

Shankar treedt van jongs af aan overal ter wereld op, met al meer dan een kwart eeuw aan ervaring op het podium. Ze is een unieke artiest die invloeden vermengt en genres verschuift, van klassiek tot hedendaags en van akoestisch tot elektronisch. Haar muziek weerspiegelt zowel haar Indiase achtergrond als haar leven in Londen en Californië, waarbij klassieke Indiase klanken worden gecombineerd met hedendaagse invloeden.

Le Guess Who? deelt nu de video van het eclectische festivaloptreden van Anoushka Shankar & Manu Delago met strijkers van het Metropole Orkest onder leiding van dirigent Jules Buckley. De opname wordt toegevoegd aan het uitgebreide online archief met meer dan vijftig festivalshows die gratis te bekijken en/of te beluisteren zijn.

Kijk hieronder het concert.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *