Het festival vindt 11-14november plaats

Le Guess Who? onthult volledige line-up voor festival 2021

Le Guess Who? presenteert vandaag de line-up van de editie 2021. Lees hieronder het bericht dat de organisatie uit liet gaan.

Le Guess Who? heeft zoals altijd het doel om mensen samen te brengen door middel van muziek en cultuur. We zijn vastberaden dat in 2021 opnieuw te doen. Ondanks onzekere tijden, waarin veel verandert en zal blijven veranderen, kijken we er enorm naar uit in november het best mogelijke festival te presenteren.

Met de toevoeging van 70 nieuwe artiesten presenteert Le Guess Who? de volledige line-up voor de 14e editie van het festival, 11-14 november in Utrecht.

Nieuwe toevoegingen aan de line-up zijn onder meer neo-soulsensatie Gabriels; Canadese avant-rockgroep Suuns; Flohio, een van de meest aangrijpende stemmen in de Britse hiphop en grime van het moment; Eddie Chacon (bekend van het jaren 90 soulduo Charles & Eddie), die voor zijn laatste album samenwerkte met John Carroll Kirby, de producer van Solange en Frank Ocean; Belgische avant-garde rockgroep Aksak Maboul, die de soundtrack vormde voor de Rock in Opposition-beweging in de jaren 70; Alogte Oho & His Sounds of Joy, een belangrijke nieuwe stem in de Ghanese Frafra Gospel-scene; de Brusselse rapper Zwangere Guy met even aangrijpende als brutale teksten; Scotch Rolex, het nieuwe project van de Japanse producer Shigeru Ishihara (ook bekend als DJ Scotch Egg) met MC Yallah en Duma’s Lord Spikeheart; futuristische folk van Lyra Pramuk; en de Nederlands-Surinaamse vocalist, producer en componist Pink Oculus die haar nieuwste project ‘Before Wisdom’ presenteert, waarvan in 2022 het gelijknamige album uitkomt. 

Gecureerde programma’s

Door de jaren heen is het betrekken van gastcuratoren een internationaal bejubeld kenmerk geworden van Le Guess Who?. Dit jaar presenteren John Dwyer (OSEES), Lucrecia Dalt, Midori Takada, Matana Roberts en Phil Elverum (the Microphones/Mount Eerie) ieder hun eigen programma. 

Nieuwe toevoegingen aan de gecureerde programma’s zijn o.a. de anarcho-punkband Subhumans en de Japanse rockband DMBQ (gecureerd door John Dwyer); Typhonian Highlife, het mystieke en filmische project van Spencer Clark, en het Colombiaanse duo Chúpame El Dedo met leden van The Meridian Brothers en Romperayo (gecureerd door Lucrecia Dalt); veelzijdig componist, violist en zangeres Jessica Moss en de rauwe R&B van de Zuid-Londense Klein (gecureerd door Matana Roberts); Amerikaanse folk singer-songwriter Mariee Sioux en het Japanse duo Tenniscoats (gecureerd door Phil Elverum).

Speciale projecten

Het Amsterdamse label Knekelhuis presenteert o.a. de Brusselse synthpopband Reymour en de mysterieuze synth-wave van De Ambassade; Tia Maria Produções, een sublabel van het in Lissabon gevestigde label voor hedendaagse dansmuziek Príncipe Discos, host een avond met DJ’s Danifox, Bboy, Puto Márcio, en Lycox; en het Britse underground punk label La Vida Es Un Mus presenteert de Marokkaanse punkband Taqbir en de Zuid-Finse hardcoregroep Kohti Tuhoa.

Eerder aangekondigd voor Le Guess Who? 2021

Eerder aangekondigde artiesten voor Le Guess Who? 2021 zijn o.a. OSEES; Faust IV Live!; Siti Muharam; Pa Salieu; Alabaster dePlume; the Microphones; William Basinski speelt ‘Lamentations’; Bent Arcana; Arooj Aftab; Bohren & Der Club of Gore; Pink Siifu; Damon Locks’ Black Monument Ensemble; en Black Country, New Road

Mega Platen & CD Beurs tijdens Le Guess Who? 2021

Dit jaar vindt Utrechts Mega Platen & CD Beurs plaats in hetzelfde weekend als Le Guess Who? 2021. Europa’s grootste platenbeurs staat internationaal bekend om zijn uitgebreide vinylcollectie en pop-memorabilia. Op 12 en 13 november strijken honderden platenverkopers neer in De Jaarbeurs. Meer info vind je op: www.recordplanet.nl.

Kaartverkoop Le Guess Who? 2021

Dagkaarten voor Le Guess Who? 2021 zijn vanaf nu verkrijgbaar voor €46,00 via leguesswho.com/tickets. Voor CJP-pashouders is het dit jaar voor het eerst mogelijk om met 20% korting een dagkaart te kopen. Vierdaagse passe-partouts zijn ook nog steeds verkrijgbaar voor €133,00. Alle prijzen zijn inclusief servicekosten.

Le Guess Who? 2021 werkt samen met VluchtelingenWerk Nederland en NewBees voor het initiatief ‘Geef een Toegift’, waarbij bezoekers de mogelijkheid hebben om een extra dagkaart te kopen voor nieuwkomers die in Nederland wonen en Le Guess Who? willen bezoeken, maar hier zelf niet de financiële middelen voor hebben.

Kijk hier voor de volledige line-up.

Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *