Festival gaat de wijken in

Le Guess Who? lanceert gratis toegankelijk stadsfestival U?

Het Lombok Festival (foto: Tim van Veen)

Le Guess Who? heeft het doel om mensen samen te brengen door middel van muziek en cultuur.  Het internationale festival voor grensverleggende muziek en cultuur voegt komende editie een  nieuw onderdeel toe, genaamd U?. Een nieuw, verbindend en gratis toegankelijk dagprogramma  gemaakt voor en mét de stad. 

U? vindt net als Le Guess Who? plaats van 11-14 november. Waar Le Guess Who? grotendeels plaatsvindt binnen de singel, zal U? zich ook uitbreiden naar de wijken daarbuiten. Naast de Binnenstad,  Lombok, 2e Daalsebuurt, Werkspoorkwartier en Cartesius, gaat Le Guess Who? nu ook voor het eerst  naar Transwijk. In deze wijken wordt programma gemaakt met of zelfs geheel door lokale initiatieven,  ondernemers, maatschappelijke instellingen en buurtcentra. De programmering van voormalige satellietevenementen Le Mini Who? en Lombok Festival wordt ook ondergebracht in U?. 

Het volledige programma van U? wordt eind oktober bekendgemaakt. Verwacht onder meer een eetmarkt met eten uit diverse keukens op het moskeeplein in Lombok en rondleidingen in de Ulu Moskee; de kunstveiling BUY OR BURN, een veiling waarbij werken die niet worden verkocht live worden verbrand; muziek van opkomende Nederlandse acts in de ring van boksschool Jimmy’s Gym, in de koffiebranderij van The Village Coffee & Music en bij De Zware Jongens in het Muntgebouw; en  exposities, met werk van onder andere Koen Delaere, de kunstenaar die dit jaar schilderijen maakte voor  het festival artwork van Le Guess Who?. Op donderdag 11 november trapt U? af met de onthulling van  een public art-programma: tien kunstenaars presenteren installaties in de publieke ruimte op verschillende plekken in de stad. Meer informatie over U? is hier te vinden.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *