ON/OFF

Le Guess Who? presenteert ON/OFF

Sons of Kemet was in 2018 te zien op Le Guess Who? De liveregistraties van het optreden gaat in première op het tv-kanaal.

Nadat Le Guess Who? haar internationale festival eerder dit jaar moest verplaatsen naar 2021, presenteert de organisatie van 13 t/m 15 november als alternatief het hybride evenement ON/OFF: een tweeledig programma voor zowel internationale als lokale bezoekers. Met LGW ON roept Le Guess Who? een driedaags online televisiekanaal in het leven; LGW OFF is een tweedaags programma in Utrecht met Nederlandse acts op vertrouwde én nieuwe locaties door de hele stad.

LGW OFF voert bezoekers op zaterdag 14 en zondag 15 november langs bekend én onbekend LGW-terrein, met optredens in TivoliVredenburg, EKKO, De Helling en dB’s, maar ook in De Nijverheid, Bibliotheek Neude, DUMS en de Janskerk. Een groot deel van het programma wordt gehost in samenwerking met festivalpartners als Roadburn, IMPAKT, Movies That Matter, Stranded FM, Catching Cultures Orchestra en CinemAsia.

Waar de programmering van Le Guess Who? in andere jaren een sterk internationale focus heeft, vindt de organisatie het van groot belang om juist in deze tijd een podium te geven aan Nederlandse artiesten en om lokale venues en partners te ondersteunen. Le Guess Who? is verheugd om in deze onzekere tijden tóch een programma aan te kunnen bieden aan bezoekers, geheel coronaproof en volgens alle geldende maatregelen. LGW OFF presenteert daarbij verschillende bijzondere samenwerkingsoptredens. Early Bird Mystery Tickets voor LGW OFF zijn vanaf nu verkrijgbaar; het programma wordt later bekendgemaakt.

LGW ON is een vrij toegankelijk online televisiekanaal van 13 t/m 15 november. Hierop lanceert Le Guess Who? o.a. de eigen productie ‘Reports from Other Continents’, waarin mensen van over de hele wereld in korte videoreportages actuele ontwikkelingen rondom kunst, cultuur en muziek in hun lokale gemeenschap delen. Het festival deelt bijzondere verhalen over wereldwijde muziektradities en nieuwe culturele ontwikkelingen normaal gesproken via concerten en optredende artiesten; nu heeft LGW de manier gevonden om dit online te doen. Reportages op het gebied van onafhankelijke, vooruitstrevende cultuur zijn er o.a. uit Colombia, Democratische Republiek Congo, Ghana, India, Irak, Mexico, Nepal, Tanzania, Turkije, Venezuela en Zuid-Afrika. Alle reports werden gemaakt in opdracht van Le Guess Who?.

Het televisiekanaal wordt niet alleen samengesteld door Le Guess Who? zelf, maar ook door artiesten die eerder op het festival speelden, onder wie Matana Roberts, John Dwyer (Thee Oh Sees), Phil Elverum (Mount Eerie), Lucrecia Dalt en The Bug. Zij kozen hun favoriete video’s, films en documentaires die ze graag aan het publiek willen laten zien. Op LGW ON zijn verder te zien: nooit eerder vertoonde live-opnames van het festival, van o.a. Mary Margaret O’Hara, Sons of Kemet XL en Circuit des Yeux Ensemble; livesessies met Nederlandse artiesten; Zoom-interviews; vrij werk van videokunstenaars; een documentaire over het festival en hoogtepunten uit het dertienjarige archief van Le Guess Who?.

De stream van LGW ON is vanaf 13 november te volgen via www.leguesswho.com

Early Bird Mystery Tickets voor LGW OFF nu verkrijgbaar
Vanaf nu zijn een beperkt aantal Early Bird Mystery Tickets voor zaterdag 14 november of zondag 15 november verkrijgbaar voor €17 via off.leguesswho.com/tickets. Met een dergelijk ticket stelt Le Guess Who? een route door Utrecht samen waarbij 4 optredens op verschillende locaties in de stad bezocht kunnen worden. Tickets voor losse optredens (in gelimiteerde capaciteit) gaan later in de verkoop.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *