Afscheid

Laatste weekend van bibliotheek Oudegracht vol activiteiten

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 februari is het laatste weekend dat de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht geopend is. Het wordt een weekend vol speciale activiteiten, van de wedstrijd Heel Utrecht Bakt en een theatervoorstelling tot en met de Grote Utrechtse Boekverhuizing.
Je kunt nog één keer de trappen beklimmen, het glas-in-lood in het dakraam bewonderen en een laatste boek meenemen. Na dit weekend sluiten de deuren en op vrijdag 13 maart openen de deuren van de Bibliotheek Neude.

Bakwedstrijd: Heel Utrecht bakt
Kinderen die graag bakken kunnen mee doen aan de bakwedstrijd Heel Utrecht Bakt. Ze bakken thuis hun allerlekkerste chocoladetaart, cheesecake, cupcakes of ander lekkers en nemen dit mee naar de bieb! Daar kiezen Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek en kinderboekenschrijver Mark Haayema het lekkerste baksel. De winnaar gaat naar huis met ’t Verrukkelijke kinderbakboek én met de titel ‘Beste bakker van Utrecht’. Voor kinderen van 4-12 jaar. Op zaterdag 15 februari van 15.00 – 16.00 uur.

Concert, Schrijfcafé en Green screen
Het thema afscheid staat centraal tijdens het Vrijdagmiddagafscheidsconcert. Een speciale editie waarbij Utrechtse conservatoriummusici die de afgelopen jaren de concerten verzorgden, nog één keer op deze plek komen spelen. Vrijdag 14 februari van 15.00–17.00 uur. Ook in het Schrijfcafé op zaterdag 15 februari van 10.30–12.30 uur staat het thema afscheid nemen centraal, je schrijft er je allervrolijkste afscheidsgroeten op de ramen.
Kinderen van 8–12 jaar kunnen een speciale Green screen foto komen maken, bijvoorbeeld vliegend op een bezemsteel door de oude bieb, of als een raket door de nieuwe. Zaterdag 15 februari van 14.00–16.00 uur. Je kunt ook komen luisteren naar Waargebeurde verhalen over afscheid op zondag 16 februari van 15.00–16.00 uur.

Theatergroep Knars
In de handen van Mevrouw Boekeling komen boeken tot leven. Ze veranderen in een auto, een trein, een appel of een zee vol vissen. In deze fantastische wereld mogen kinderen volop meezingen en dansen. Voor 2+, zondag 16 februari van 13.30–14.00 uur.

Blind date met een boek en langer lenen
Het hele weekend kun je je laten verrassen: leen een ingepakt boek en weet pas thuis welk boek je eigenlijk hebt gekozen. Wie leent in de Centrale Bibliotheek, kan deze periode langer lenen: vanaf maandag 20 januari leen je alles, behalve sprinters en materialen van Muziekweb, tot na 23 maart. De langere uitleentermijn van sprinters en materialen van Muziekweb gaat in op maandag 10 februari.

De Grote Utrechtse Boekverhuizing
Kinderen van 4-12 jaar kunnen op zondag 16 februari van 10.00-12.00 uur helpen met het verhuizen van zo’n 500 kinderboeken tijdens Bieb > Bieb De grote Utrechtse boekverhuizing. In een feestelijke slinger brengen ze de boeken van de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht naar de nieuwe locatie aan de Neude. Na de verhuizing start een programma vol culturele activiteiten op de Neude en in de Bibliotheek aan de Oudegracht. Kinderen die meedoen kunnen ook nog een prijs winnen: een Meet & Greet met een kinderboekschrijver voor hun hele klas! Opgeven voor de Grote Utrechtse Boekverhuizing gaat via culturelezondagen.nl

De meeste activiteiten tijdens het sluitingsweekend zijn gratis, je moet soms wel reserveren. Zie voor meer informatie en aanmelden bibliotheekutrecht.nl/sluitingsweekend.

 

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *