Festival

Klein New Orleans festival is weer terug in de Breedstraat

Na drie gewone edities en een ‘petit’ versie is het Klein New Orleans festival weer terug waar ze begonnen, in de Breedstraat. En er worden ook plannen gesmeed voor een kleine binnen variant aan het eind van het jaar.

Het festival vindt, zoals alle vorige edities, weer plaats op eerste pinksterdag. Dit jaar is dat op zondag 9 juni. De hele dag klinken er verschillende genres in de straat. “Dit jaar hebben we (voor een bredere muzieklijn gekozen”, zegt organisator Carianne Piek. “Voorheen was het erg gericht op straatmuziek, americana en folk, omdat we een straatfestival zijn.  Dat blijft zo maar bij de komende editie richten we ons ook op jazz en werken we samen met het Voodoo to Go festival dat een podium cureert met Afrobeat en Afrofunk.”

Ook heeft het festival weer een eigen variant op de Preservation Hall, het oudste jazzpodium in New Orleans. “Ik ben daar zelf ook geweest en dat was heel inspirerend. Daar spelen allemaal oude jazzmuzikanten. Je kunt er geen kaartje voor kopen en moet in de rij staan en hopen dat je een van de drie shows die avond kunt zien. Dat hebben we vorig jaar ook in dB’s gedaan in een van de oefenruimtes. Daar merkten we wel dat een festival buiten beter werkt.  Het was mooi weer em mensen wilden gewoon lekker buiten zijn. Daar zagen we dat we op de goede weg waren als straatfestival. We zijn wel aan het kijken of er aan het eind van het jaar een terugkerende petit-editie kan plaatsvinden.”

Die kleinere variant kwam er omdat een deel van het kernteam geen mogelijkheid meer had om het festival te organiseren naast hun fulltimebaan. “Daan Lustenhouwer en ik zijn er ook al vanaf het begin bij en wij vonden het zonde als het festival niet door zou gaan. We hebben toen ook gekeken naar wat we nog misten en hoe we verdieping konden aanbrengen in het programma. We zijn op zoek gegaan naar een nieuw team en hebben we met verschillende partijen gepraat om samenwerkingen aan te gaan en inspiratie op te doen.”

“We zijn heel blij dat we weer in de Breedstraat zitten”, aldus Piek. “Het is een perfecte plek en het past goed bij wat we willen uitstralen. De uitbreidingsmogelijkheden zijn beperkt omdat je in het centrum zit. Maar dit is wel de plek waar de we komende jaren willen blijven.”

Naast muziek is er dit jaar ook een speciaal kunstprogramma. “Dat hebben we opgezet in samenwerking met Richard Kofi”, vertelt ze. “We willen de bezoekers ook wat meegeven over de geschiedenis van New Orleans. Niet teveel in your face, maar verhuld in de joie de vivre, die zo kenmerkend voor het festival.”

Het exacte programma is nog niet bekend. De organisatie komt binnenkort op hun eigen website met de eerste namen voor het festival. Daarnaast is er meer informatie te vinden op Facebook.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *