Uittips

Waar kan ik heen? De Vaderlandse Oorlog, Klein New Orleans, Festival TREK

Ieder weekend is er van alles te doen in de stad. Maar wat als je door de bomen het bos niet meer ziet? Of gewoon nog geen plannen hebt? Dan kun je ook bij de Nuk terecht. Wij geven een aantal tips uit het grote aanbod aan films, theatervoorstellingen en concerten.

Klein New Orleans
Voor een dag, op zondag 9 juni, verandert de Breedstraat weer in New Orleans. De Amerikaanse stad van mardi gras en heel veel muziek zoals blues, cajun en voodoo-funk. Het muziekprogramma is daarom enorm uitgebreid. Daarnaast is er ook kunst te zien van Richard Kofi. Hij laat zich inspireren door New Orleans.

Klein New Orleans is gratis te bezoeken. Na afloop is er een afterparty in EKKO. Daar kom je ook gratis binnen. Meer informatie is hier te vinden.

Utrecht Jazz festival
Op het Janskerkhof vindt op zondag 9 juni voor de zesde keer het Utrecht Jazz Festival plaats. Om 12.00 begint het festival met een optreden van de Red Hot 100 Big Band. En het festival wordt afgesloten door superjazzkwartet BRUUT!

Het festival is gratis te bezoeken. Meer informatie is hier te vinden.

Theatermarathon De Vaderlandse Oorlog
De afgelopen jaren speelde Theatergroep Aluin de delen van De Vaderlandse Oorlog als losse stukken. Op zondag 9 juni en maandag 10 juni spelen ze in Theater Kikker een marathonvoorstelling waarin ze alle delen achter elkaar spelen. In het stuk zien we de opkomst en ondergang van Johan van Oldenbarnevelt en Maurits van Nassau.

Kaarten voor de voorstelling zijn hier te koop.

Spijkers met Koppen
Het seizoen van Spijkers met Koppen zit er bijna op. Op zaterdag 8 juni is voorlopig de laatste uitzending vanuit The Florin aan de Nobelstraat. Deze keer met optredens van Tim Akkerman en zijn band The Ivy League. En zoals altijd, boeiende gesprekken en cabaret.

Spijkers met Koppen is gratis te bezoeken. De deuren van The Florin gaan om 10.30 open. De uitzending begint om 12.00 uur.

Festival TREK
Van vrijdag 7 tot en met maandag 10 juni is het Griftpark weer een groot openluchtrestaurant tijdens het TREK festival. Naast eten kunnen bezoekers ook genieten van kleinkunst, muziek en ouderwetse kermisattracties.

Trek is gratis te bezoeken. Meer informatie is te vinden op Facebook.

Logo De Nuk
Auteur

Bas Koppe

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *