Hollandse Zaken

Kijktip: Marja Oosterman bij omroep Max over burgerlijkheid

Het is deze week vijftig jaar geleden dat het legendarische Woodstock-festival plaats vond. Alles zou anders worden en voor burgerlijkheid was geen plaats meer. Het is allemaal anders gelopen. Hollandse Zaken van Max besteedt vanavond aandacht aan de terugkeer van de burgerlijkheid. Met gasten die trots zijn op hun burgerlijkheid (“lang leve de Kip Caravan”) maar ook in de studio mensen die de idealen van de jaren ’60 trouw zijn gebleven. Onder hen Utrechtse Marja Oosterman die afgelopen week in deze column op De Nuk sprak over de erfenis van Woodstock. Haar verhaal was voor de redactie van Hollandse Zaken reden om haar uit te nodigen.

Marja Oosterman haalde met haar scholierenbeweging “Het aanzien van”

Marja haalde als zeventienjarige de landelijke pers als oprichter van de Scholieren Belangen Organisatie. Ze verscheen op het NOS-journaal, was te gast bij Sonja Barend, haalde het jaarboek “Het aanzien van” en ging zelfs op bezoek bij oud-premier Drees. Laten ging ze naar de School voor de Journalistiek omdat ze de wereld wilde veranderen en onrecht aan de kaak stellen. Waar velen van haar generatie kozen voor een goedbetaalde baan, een tweede hypotheek en misschien wel een Kip Caravan bleef Marja tot de op de dag van vandaag de hippie die zich ontworstelde aan de burgerlijkheid.

Vanavond bij Max, (NPO 2,  21.15) uur met onder meer socioloog Herman Vuisje en Marcel van Roosmalen (hekelt de burgerlijkheid maar is zelf tegen wil en dank ook burgerman geworden.

Lees hier het interview dat de Nuk eerder met Marja Oosterman had.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *