Blue economy

Katy en Ron van Goesting beginnen Blue Bar 1 aan de Donkere Gaard

 • Door Redactie
 • |
 • 3 september 2021
 • |
 • 1 reactie

Ron en Katy voor hun nieuwe zaak

Het plan zat al jaren in het hoofd van Katy Elst en Ron Okhuisen maar nu gaat het echt gebeuren. Een foodbar, geïnspireerd op blue economy. Blue Bar 1 is de naam en het komt in het pand waar wijnbar Verde Marone was gevestigd. 1 september was de sleuteloverdracht en als alles meezit gaan in december de deuren open. En geen zorgen, hun Goesting blijft gewoon bestaan.

Katy Elst, ze heeft samen met haar man Ron Okhuijsen het succesvolle restaurant Goesting, legt het concept van de foodbar uit.

“Blue economy staat voor duurzaam gebruik van de zee. Dat is het uitgangspunt voor alles wat we in Blue Bar 1 op de kaart zetten. Wat uit de zee komt moet verantwoord zijn en kloppen. Die filosofie spreekt ons aan en daarin willen we ons echt onderscheiden. Dus geen vlees maar fish & vegan. En ook alleen vis en zeegroenten uit Hollandse wateren. We vinden het ook mooi om gerechten te maken van zeegroenten. Of een burger zonder zout maar met zeewier.”

“Het wordt een zaak waar je hele dag terecht kan”

“We zijn druk met vissers in overleg om straks mooie en verantwoorde producten te kunnen aanbieden. Het wordt een zaak waar je de hele dag terecht kan. Een beetje vergelijkbaar met een fastfoodzaak. We schenken bij de gerechten goede wijnen maar zijn nadrukkelijk geen wijnbar. We zullen onze aandacht verdelen tussen Goesting en deze nieuwe zaak. Dat is geen probleem want Goesting heeft na al die jaren een ijzersterke basis.”

Betekent Blue Bar 1 dat er ook een Blue Bar 2 komt?

“We gaan eerst deze zaak goed neerzetten. Maar met deze naam hebben we wel de opdracht aan ons zelf gegeven om ooit meerdere filialen te beginnen. Blue Bar 2 in een andere stad? Waarom niet?”

Lees hier de reportage die eerder over Goesting op De Nuk stond.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

 • WMJ schreef:

  Klinkt top! en Utrecht heeft dit nodig!
  Gaan we tot zeker bezoeken!
  Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *