Start dinsdag 31 mei

Kasteelvrouwe Emmy: Max-serie over de avonturen van Utrechters Rutger en Emmy in Frankrijk

  • Door Redactie
  • |
  • 27 mei 2022
  • |
  • 1 reactie

Rutger en Emmy voor hun kasteel

Het was zonder meer een van de meest memorabele afleveringen van Ik Vertrek. Utrechters Emmy en Rutger Versteegh verkochten hun huis en kochten een kasteel in Frankrijk. De wat chaotische maar altijd opgewekte Emmy liet zich door tegenvallers niet uit het veld slaan. Want tegenvallers waren er. Denk alleen aan het dak dat vernieuwd moest worden.

Rutger, in veel de tegenpool van Emmy, zag het allemaal met de nodige reserves aan en was blij dat hij kon terugvallen op zijn woonboot in Nederland. Hoe is het nu met Emmy en Rutger? In de serie Kasteelvrouwe Emmy heeft omroep Max het stel de afgelopen drie jaar gevolgd. Uiteraard zijn er de nodige tegenvallers, maar Rutger en Emmy weten ook volop te genieten van hun verblijf.

Ondanks de nodige tegenvallers blijft Emmy genieten

In de eerste aflevering zien we hoe Emmy leeft van dag tot dag leeft. In drie jaar tijd heeft ze twee kamers opgeknapt voor betalende gasten. Hiermee hoopt ze de restauratie van het kasteel verder te kunnen bekostigen. Maar dat schiet nog niet erg op; het pand is nog altijd niet wind- en waterdicht. Maar Emmy laat zich niet gek maken. Ze probeert een raam te openen om van het uitzicht te kunnen genieten, maar daardoor ziet ze ook gelijk hoe beroerd de dakgoot eraan toe is. Er komen gasten, dus dan moeten de kamers er tiptop uitzien. Wat betreft klussen mag ze dan chaotisch zijn, als het op styling aankomt is Emmy een pietje-precies. Omdat Rutger voor een halfjaar naar Frankrijk wil komen, verhuurt hij zijn woonboot. Hij wil zelf ervaren hoe het Franse leven bevalt. Maar vlak voor vertrek wordt hij opgeroepen door het ziekenhuis, voor een knieoperatie. Emmy moet ondertussen in Frankrijk voor de gasten zorgen. Dat levert een dubbel gevoel op. Tot overmaat van ramp valt constant de stroom uit in het kasteel én gaat het brandalarm af. Emmy regelt een elektricien om het probleem op te lossen, maar dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.

Kasteelvrouwe Emmy, met voice-over door André van Duin, is vanaf dinsdag 31 mei om 20.30 uur te zien bij MAX op NPO 1. 

Lees hier het interview dat De Nuk na Ik Vertrek met Rutger Versteegh had.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

1 reactie

  • Evie de Bruin schreef:

    Ik ga kijken ik vond het een van de leukste afleveringen van Ik Vertrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *