Rutger is nu ook vertrokken

“Brombeer” Rutger Versteegh verhuurde zijn boot en werd toch kasteelheer in Frankrijk

Rutger en Emmy voor hun kasteel (foto; Avro/Tros)

We waren benieuwd hoe het was met Rutger Versteegh en zijn Emmy uit de legendarische uitzending van “Ik Vertrek” die op 1-1-2021 werd uitgezonden. Ik belde hem daags na de uitzending. Hij was in Frankrijk en bleek absoluut niet de brombeer te zijn die in de pers werd beschreven. 

Het feit dat ik bij zijn grote jeugdliefde in de klas had gezeten en bevriend was met een van de medebewoners uit zijn tijd in het DIDO-studentenhuis in Amsterdam, maakten dat hij er lol in had om mij te woord te staan. Emmy wilde het gesprek van hem overnemen, maar op een “hou je erbuiten Cock-toontje”, kapte hij haar af. In de uitzending was Rutger de tegenpool van zijn onvermoeibare, zeer optimistische Emily. “Ik beheers me zolang het gaat”, vertelde de Utrechtse tandarts tegenover De Nuk.

Vanochtend belde ik Rutger weer om te weten hoe het hen was vergaan de afgelopen tijd. Het duurde lang voordat het 06-nummer overging, dat betekent dat de eigenaar van het nummer in het buitenland zit. Zou Rutger dan in Frankrijk zitten? Het bleek het geval, maar de zo toeschietelijke Rutger van het gesprek in januari, moest nu zijn lippen stijf op elkaar houden: ze stonden onder contract bij Omroep Max. De omroep had bepaald dat alle interviews via hen moesten lopen omdat ze een programma over de enigszins chaotische kasteelvrouwe aan het maken zijn. “De opnames zijn in volle gang”, kon Rutger mij ongestraft vertellen. Daarna bleven zijn lippen hermetisch gesloten. Wat we desondanks wel weten is dat er Rutger op het kasteel zit, zijn woonboot in Naarden heeft verhuurd en het prima naar zijn zin heeft. Hij heeft zijn “modus vivendi” gevonden om met de grillen van Emmy om te gaan. 

Twee kamers zijn volledig gerestaureerd

Inmiddels is het Château des Chauvaux in bedrijf als chambre d’hôtes er zijn twee kamers volledig gerestaureerd. De chambre Blanche  en de chambre Sicarie, beide vernoemd naar voormalige châtelaines.  Emmy heeft smaak zoals we op de foto’s kunnen zien, al is haar aanpak van de verbouwing onorthodox, ze heeft de twee kamers prachtig en stijlvol gerestaureerd. Een verblijf is al te boeken voor 90 euro per nacht, een dagje op het kasteel lijkt mij een feestje, al is het alleen maar om Rutger en Emmy in levend lijve te kunnen zien en meemaken. Zo dachten meer gasten erover zodat er ruimschoots geboekt werd. Op 1 april ging Frankrijk in “lockdown” en moesten de gasten annuleren. Deze zomer kregen ze weer de vrijheid om mensen te ontvangen en daar werd ruimschoots gebruik van gemaakt. Vrienden die aanvankelijk nogal sceptisch tegenover Emmy’s avontuur stonden zijn al langsgekomen. De crowdfunding voor een nieuw dak, u herinnert zich misschien nog de pannetjes en borden op zolder, is helaas blijven steken op 22.000 euro. “Daar kan nog wel wat bij”, vertrouwt Rutger mij toe voordat hij de verbinding verbreekt. We kunnen niet wachten op de uitzending van Omroep Max waarvan de datum nog niet bekend is. Mocht u uw nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen: er kan geboekt worden. 

Het kasteel bevalt Rutger goed

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *