Opgewekt in quarantaine

Judy Blank treedt op in Engeland (maar dat ging niet vanzelf)

Judy Blank

Het laatste live optreden van Utrechtse singer-songwriter Judy Blank was alweer op 24 mei in de Tolhuistuin. Dus wat had ze zin in de concerten die ze deze maand in Engeland zou geven. Judy zou optreden tijdens het Black Deer Festival met onder meer Van Morrison en er stond nog een losse show op de agenda.

Omdat de Engelsen op het punt stonden de coronamaatregelen te versoepelen, leek het een eenvoudige onderneming. Even met de trein en Judy kon weer op het podium. Eindelijk. En toen stak de Deltavariant de kop op en werd alles anders. Ze vertrok maandag naar Engeland en zit daar minstens zes dagen in quarantaine. En het festival is afgelast. 

Als we haar bellen, verwachten we een sombere stem aan de lijn te krijgen. Fout. Judy heeft het helemaal naar haar zin in een huis in Lewes, een dorpje vlak bij Brighton. En dat festival mag dan niet doorgaan er staan wel vijf andere shows op het programma. 

“Ik zit hier met de muzikant Dylan Earl uit Arkansas in een heerlijk huis in een prachtige omgeving. We worden omarmd door de mensen van van de Americana Music Assocation, het voelt allemaal als een warm bad. Iedereen is hier verbazingwekkend optimistisch. Dat de versoepelingen in Engeland worden uitgesteld wordt gewoon geaccepteerd. Toen ik aankwam viel me op hoe superchill de mensen zijn.”

In principe moet Judy tien dagen in quarantaine maar een test op de vijfde dag kan het gedwongen isolement verkorten. Als ze dan negatief test, mag ze een dag later het huis uit.

Judy voor haar tijdelijke woning in Lewes

“Die testen kosten me meer dan de reis”

“Dat testen is wel een verhaal. Voor mijn vertrek moest ik me voor 85 euro laten testen bij een commerciële onderneming in Utrecht. Hier moet ik me minimaal twee keer laten testen voor maar liefst 85 euro per test. Er worden aardig wat mensen rijk van dit gedoe. Het kost me allemaal meer dan de hele reis.”

Als haar quarantaine er op zit gaat Judy genieten van Brighton (“de leukste badplaats die ik ken”) en zich voorbereiden op de shows die er aankomen.

“Het zijn concerten op afstand, maar dat vind ik prima”

“Dat was echt een verrasing. Toen ik aankwam leek het alsof ik nog maar een optreden kon doen. Maar de Americana Community is heel creatief met de situatie omgegaan.  In hele korte tijd zijn er vijf shows georganiseerd. Heel cool. Het zijn concerten op afstand, maar dat vind ik prima. Dat was ook zo in de Tolhuistuin. En daar merkte ik dat mijn optreden zich daar goed voor lenen.”

Begin juli is Judy Blank weer terug in Nederland.

Hieronder Judy Blank bij de Vooravond waarin ze met andere muzikanten een ode brengt aan Bob Dylan.

Kijk hieronder Judy tijdens record store day.

Auteur Redactie
Auteur

Redactie

Laat uw reactie achter

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *